Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ Blic ]

06. 08. 2014. 15:31 >> 15:31

"EKONOMSKI RAZLOZI"

Koka Kola povukla reklame s ruskih TV

Američka firma Koka Kola povukla je svoje reklame s četiri ruske televizije koje su povezane s Kremljom i s bankom koja je pod sankcijama Zapada zbog povezanosti sa ukrajinskom krizom, prenosi danas list "Vedomosti".

Koka Kola je povukla reklame s REN TV, Pjati Kanal i Domačni, koji su dio holdinga banke Rosija koja je odmah poslije pripajanja crnomorskog poluostrva Krima Rusiji stavljena pod sankcije Zapada.

Četrvta televizija Zvezda, koja emituje patriotski program, pripada ruskom Ministarstvu odbrane. Po odluci o sankcijama uvedenim banci Rosija i njenom glavnom akcioninaru Juriju Kovalčuku, američkim kompanijama se zabranjuje poslovanje s tom bankom, za koju Zapad smatra da je "lična banka funkcionera Kremlja".

Koka Kola poriče bilo kakav politički motiv za povlačenje reklama, navodeći da je odluka donijeta isključivo iz ekonomskih razloga.

"Odlučili smo da se usredsredimo na najgledanije programe", navodi se u saopštenju američkog brenda.

"Vedomosti" pišu da je Koka Kola jedan od najvećih oglašivača na ruskom tržištu, s godišnjim budžetom od 2,5 milijardi rubalja (51,7 miliona eura).

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније