Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

18. 03. 2013. 19:54 >> 19:46

HEROJI

VIDEO: Dječaci spasili život bebi

Devetogodišnji Roki Hurt i desetogodišnji Itan Vilson iz Džordžije, spasili su tromjesečnu bebu tako što su joj dali vještačko disanje.

Dječaci su se igrali kada su čuli pozive u pomoć iz obližnje kuće. Kada su ušli unutra, vidjeli su ženu kako daje vještačko disanje bebi.

Oni su je zaustavili, jer ga nije izvodila pravilno.


" Rekli su to tako samouvjereno, da sam ih odmah poslušala", istakla je bebina majka Suzana Roum.

Beba je brzo počela da daje znake života, a  stigla je i ekipa hitne pomoći koja je pružila dodatnu pomoć.

" Mali Isaija je zaplakao, a ja sam rekao majci da je to dobar znak jer je počeo da diše ", objasnio je jedan od dječaka.

Roki i Itan su objasnili da su tehniku vještačkog disanja naučili dva mjeseca prije incidenta, i to čitajući znake istaknute u školskoj kantini.

"Želeli smo da znamo šta treba da radimo u slučaju da se nešto loše dogodi, ali nismo ni pretpostavljali da ćemo morati da primjenimo to znanje ",rekao je dečak

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније