Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

16. 09. 2014. 21:27 >> 21:53

ZA RIPLIJA

Istorijske ličnosti koje su odbijale da umru

Bilo je izuzetnih ljudi koji su ostavili trag kroz istoriju čovječanstva, ali dostignuća pojedinaca ostala su u sijenci njihove sulude nespremnosti da umru, piše sajt "Viralnova".

Da li se sjećate vladavine Sadama Huseina, ili možda njegove sposobnosti da preživi u maloj rupi, negdje usred pustinje? Predstavljamo vam neke od najpoznatijih istorijskih ličnosti, koje su vjerovatno poznatije po tome što su se smijali smrti u lice.

Kralj Zogu

Albanski kralj, koji je vladao u 20-im i 30-im godinama prošlog vijeka, drži rekord za najveći broj pokušaja ubistva, tačnije, njih 50. U jednom od najpoznatijih pokušaja, ubica je iz neposredne blizine dva puta pucao u njega, a sve ovo dešavalo se prije određenog skupa zvanica na visokom nivou. Zogu je smireno sjeo na svoje mjesto u krvavoj odjeći i rekao prisutnima da ne bi trebalo da budu uznemireni jer se ovo dešava gotovo redovno.

Grigorij Raspućin



Ruska kraljevska porodica na Raspućina je gledala kao na velikog mistika i držala ga je uz sebe sve dok nije počeo da umanjuje njenu popularnost zbog svoje čudne magije i najvjerovatnije, romantične veze sa carevom ženom. Grupa ruskih plemića pokušala je da otruje njegovo vino i hranu, ali se činilo da to ne daje rezultate.

Raspućin je narednih sedam rođendana uživao u hrani i tortama, prije nego što je upucan u leđa. Svi su mislili da je mrtav, ali on je naglo ustao i počeo da davi sve prisutne. Upucan je još tri puta.

Potom je uvijen u tepih i bačen u rijeku. Ono što je možda najčudnije od svega, jeste izvještaj s autopsije u kom je navedeno da je Raspućnin zapravo umro od hipotermije.

Ferdinand Magelan



Čuveni istraživač je dobio naređenje da ubije neprijatelje na Filipinima, međutim, na njegovu žalost kada se iskrcao, protivnik je spremno čekao.

Magelan je odmah po izlasku na kopno pogođen otrovnom strijelom i uboden bambusovim kopljem, ali je nastavio da se bori. Kada više nije bio u stanju da se bori, neprijatelji su ga okružili i počeli da ga biju.

Međutim, Magelan nije bio spreman da umre sve dok nije bio siguran da je ostatak njegove posade uspio da se vrati na svoje brodove.

Crnobradi



Zloglasni pirat vremenom se povukao sa svim dragocjenostima u Sjevernu Karolinu, ali mu je glava ucijenjena od strane guvernera Virdžinije, nakon čega su po njega krenula dva broda kojima je komandovao Robert Mejnard. Umjesto da mirno sjedi i čeka da smrt dođe po njega, Crnobradi se ukrcao na Mejnardov brod sa prvobitnim granatama i zamalo odsjekao ruku kapetanu koji je krenuo po njegov život.

Crnobradi je uboden 20 puta i pogođen 20 puta.

Pablo Eskobar



Čuveni vođa narko kartel, koji je pokrivao 80 odsto svjetskog tržišta kokaina, bio je na meti posebne specijalne jedinice. Tokom jurnjave po krovu, koja je toliko dugo trajala da je u pravcu čuvenog narko dilera ispaljeno na hiljade metaka, Eskobar se umorio od bježanja i na samom kraju oduzeo sam sebi život.

Šarl de Gol



De Gol je skoro uspio da dostigne Zoga po broju pokušaja ubistva. Francuski pokret otpora 31 put je pokušao da ubije De Gola tokom njegovog života, a svaki put se činilo da fancuski državnik kao da nije bio svjestan da mu je život u opasnosti.

Jednom prilikom grupa ubica ispalila je 140 metaka u njegov auto, a de Gol je oklevajući prihvatio savjet njegovog pomoćnika da se sagne i proba da izbjegne pristižuće metke.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније