Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

17. 12. 2014. 23:33 >> 10:08

NJUJORK

Za dvije Tifani lampe 2,3 miliona $

Dvije gotovo identične Tifani visteria lampe iz 1901. godine prodate su danas na aukciji u Sotbiju, u Njujorku, za ukupnu sumu od 2,3 miliona dolara.

Riječ je o elegantnim lampama od kojih je svaka izrađena od 2.000 šarenih stakala spojenih bakarnim nitima koje su bile dio privatne kolekcije trgovca umjetninama Sandre van den Brok.

Ponuđene pojedinačno, lampe su odnijete za 1.205.000, odnosno 1.145.000 dolara.

Jedne od najpoznatijih i najatraktivnijih, Tifani lampe su počele da se prave još 1885. godine, a na tržištu ih je plasirao američki umjetnik Luis Kamfort Tifani, u čijoj su se radionicu, u Njujorku, izrađivale.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније