Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ NME ]

18. 05. 2015. 09:44 >> 09:36

AUKCIJA

Gitara Harisona prodata za pola miliona

Gitara Maton Mastersound na kojoj je Džordž Harison sa Bitlsima odsvirao desetak koncerata 1963. godine, prodata je na aukciji za 485.000 dolara.

Kako navodi aukcijska kuća Džulijen, instrument je Harisonu pozajmila muzička prodavnica Barrats dok je model njegove legendarne Kantri Gent gitare bio na popravci.

Kasnije je gitaru kupio Roj Barber iz grupe Dave Berry and the Cruisers, koji je svirao na njoj nekoliko godina. Nakon toga, gitara je provela nekoliko decenija u njegovom podrumu. Tako je bilo sve do njegove smrti, kada je Barberova supruga informisala Sotbi da posjeduje ovaj vrijedan instrument. 

Džordž Harison je tokom jula i avgusta 1963. odsvirao preko 10 koncerata sa Bitlsima na Maton Mastersound gitari, uključujući nekoliko u rodnom Liverpulu. 

Iako je instrument na aukciji prodat za 485.000 dolara, on nije nadmašio cijenu Harisonovog crno bijelog Rikenbakera 425, gitare koja je prošle godine prodata za 612.000 dolara.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније