Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zdravlje

Marija Razić

05. 02. 2013. 11:50 >> 12:50
2

ekskluzivno

RTCG.ME na kongresu IMCAS

15. jubilarni internacionalni kongres IMCAS (International Master Course on Aging Skin) održan u Parizu od 31. Januara do 3. februara. Estetska hirurgija I dermatologija ključne su teme kongresa.

Upravo na ovom poznatom svjetskom medicinskom skupu predstavljaju se najnovije metode I tehnologije podmladjivanja, oblikovanja tijela I brojna predavanja iz oblasti dermatologije. Okuplja najbolje svjetske  strucnjake iz ovih oblasti, koji na specijalnim predavanjima predstavljaju kolegama rezultate svojih istraživanja, razmjenjuju mišljenja I zajedno rade na unaprjedjenju metoda bilo da je rječ o estetskoj hirurgiji ili dermatologiji.

Ekipa portala RTCG bila je specijalni gost kongresa. Prisustvovali smo brojnim diskusijama, predavanjima i samom šourumu gdje smo prije svih mogli da vidimo kako izgledaju  “mašine skorije buducnosti” koje će oblikovati naše tjelo, topiti salo, eliminisati celulit, peglati bore, liječiti dermatološke probleme.

IMCAS je prvi put odrzan 1995. u Parizu,  kao kongres posvećen plastičnoj hirurgiji  i dermatologji. Od svog prvog koncepta, pa do danas IMCAS je nastojao da  bude “most znanja”  između plastične i rekonstruktivne hirurgije i dermatologije,  kao svojevrsna sinergija dva suočena polja medicine.

15.izdanje IMCAS –a  posebno je bilo posvećeno  ne rijetko zaboravljenom rekonstruktivnom aspektu estetskih zahvata.

Bilo da su u pitanju  koža, nos, lice, grudi, tijelo, kao i obično, posjetioci  su mogli da računaju na vrlo bogat i raznolik program u kojem je svako mogao pronaći  nešto  što može da nauči i da  “odnese” u ordinaciju I primjeni  u praksi.

Godišnji sastanak najpoznatijih estetskih hirurga i dermatologa svijeta, prilika  je da se podsjetimo da su plastični hirurzi ili dermatolozi  prije svega lljekari, i da je njihov glavni zadatak da pacijentima bude bolje.

Ono što je počelo prije 15 godina sada se ne može mjeriti sa onim što imamo danas, ako govorimo o broju učesnka, kvalitetu I renomeu kongresa. Svake godine u januaru mjesecu posjeti ga  više od 4 000 delegata iz 80 različitih zemalja.

Crnu Goru predstavljao je renomirani dermatolog dr Predrag Štilet, predsjednik Udruzenja dermatologa Crne Gore. Svojim kolegama predstavio je najsavremenije metode podmladjivanja koje se najviše praktikuju u Crnoj Gori I koje je naš stručnjak prvi predstavio crnogorskoj javnosti. Pored neinvazivnih metoda podmladjivanja putem krvne plazme I  najkvalitetnijih hijaluronskih filera, dr Štilet jedini u Crnoj Gori koristi multifunkcionalni laser za trajno  uklanjanje malja, ožiljaka, fibroma, mladeža, fleka itd. koji daje odlične rezultate. Dr Štilet dobio je značajna priznanja za svoj rad.

Prije 10-tak godina u jednom intervjuu, naš poznati estetski hirurg  Žarko Borovic, rekao nam je u šali, da ćemo za nekoliko godina pričati o “šarafima” koje  ćemo sami u kućnoj režiji zatezati po potrebi kad god vidimo da nam se smežuralo lice. Ono što je uslijedilo na kongresu podsjetilo nas je na njegove riječi.

Najsavremeniju metodu podmlađivanja, najnovije  antiejdžing aparate, širok spektar djelovanja krvne plazme, posebno kod liječenja ćelavosti, kao i mnoge druge novitete sa kongresa IMCAS prenosićemo redovno na našem portalu.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније