Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zdravlje

11. 05. 2013. 13:25 >> 13:25
4

ESTETSKA HIRURGIJA

Krvna plazma za ljepotu

U Crnoj Gori će do kraja godine biti dostupan estetski zahvat za podmlađivanje, kojim se se krvna plazma zarad ljepote i svježine lica ubrizgava pomoću injekcija, kazala je doktor Aleksandra Barović.

Ona je objasnil da se u tom zahtvatu, poznatom kao “vampirski filer” ili “Drakulino zatezanje lica”, krvna plazma zarad ljepote i svježine lica ubrizgava pomoću injekcija sitnim ubodima, na rastojanju od jedan centimetar.

“Plazma se koristi za podmlađivanje lica, vrata, dekoltea, nadlanica i nadlaktica, dijela oko koljena, unutrašnjeg dijela butina, stomaka, i vraća volumen tkiva”, navela je Barović.

Ona je rekla da plazma sadrži važne krvne proteine, hormone i hranljive sastojke koji pomažu tkivu da se obnovi.

“Dio plazme koristi se za podmlađivanje određenog dijela kože, a dio za pravljenje filera čiji je zadatak da popune dublje bore oko usana, na vratu i dekolteu”, kazala je Barović agenciji MINA.

Prema njenim riječima, postupak je bezbolan i kratkotrajan.

“Prije njegove primjene možete da dobijete lokalni anestetik. Osim toga, postupak se izvodi tankim iglama kakve se koriste za mezoterapiju i veoma je bezbjedno, jer se koristi krv pacijenta”, objasnila je Barović.

Ona je istakla da zahvat ne izaziva alergijsku ili bilo koju drugu imunološku reakciju.

“Pacijenti ne treba da strahuju da će posredstvom krvi dobiti infekciju. Kada koristimo svoje tjelesne rezerve za liječenje, negativni efekti svedeni su na minimum, pod uslovom da smo u rukama stručnjaka”, kazala je Barović.

Ona je dodala da je jedina vidljiva neprijatnost poslije tretmana neznatno crvenilo u predjelu regije koja je tretirana kao i sitni ubodi.

“Ali i oni se brzo povlače. Čak i ako se pojave manje modrice, one nestaju u roku od pet dana, mogu se zakamuflirati šminkom, a bezbjednost i efikasnost ove metode potvrdile su i brojne kliničke studije”, istakla je Barović.

Taj postpak, dodala je Barović, koristi se i za brže zarastanje rana, saniranje sportskih povreda i uklanjanje ožiljaka.

“U procesu podmlađivanja ima višestruke efekte. Kolagenske niti se razmnožavaju, pa koža postaje glatka, elastičnija i zategnutija, dobija ravnomjerniju boju, akne nestaju, a ožiljci i bore se smanjuju”, navela je Barović.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније