Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zdravlje

[ Izvor: Klix ]

20. 01. 2021. 09:42   >>  09:42

UKUSNO

Pet zdravih međuobroka za radni dan od kuće

Posljednjih devet mjeseci radili ste od kuće, a vaš radni sto se nalazi samo nekoliko metara od kuhinje? To može biti i blagoslov i prokletstvo.

Postoji mnoštvo zdravih međuobroka koje je lako napraviti usred radnog dana. Ovih pet međuobroka zadovoljiće vaše potrebe za hranom, ali će vam držati energiju tokom cijelog dana, piše Mind Body Green.

1. Kokice

Kokice su idealna užina, s obzirom na to da konzumiranjem nećete dobiti previše kalorija. Napravićete ih za nekoliko minuta, a za pripremu su vam potrebni kukuruz kokičar, malo ulja i soli.

2. Mali zalogaji sira i šunke

Međuobrok od različitih vrsta sira i ćureće šunke idealan je za dobijanje proteina, ali bez previše masnoća, što će vam pomoći da duže budete siti.

Ukoliko želite obilniji obrok, dodajte i jaja, malo grožđa ili manju narezanu jabuku ili krušku.

3. Tost

Ne možete se odlučiti jede li vam se nešto slano ili slatko? Na tost namažite maslac od kikirikija ili maslac od orašastih plodova ili sjemenki po izboru.

Ovi su maslaci puni zdravih masti, a sadrže i proteine ​​i vlakna koja će vas ispuniti energijom za cijeli radni dan.

4. Smuti 

Smuti je jednostavan način za unos vitamina i minerala iz voća i povrća. U blender ubacite naprimjer nekoliko šaka spanać i dvije šoljice smrznutih borovnica te malo bademovog mlijeka, a rezultat će biti ukusan i zdrav međuobrok.

5. Čips od jabuke

Čips od jabuka pravi se od samo jednog sastojka - jabuka. Vlaknasto voće može postati hrskava grickalica. Čips od jabuke možete spojiti s grčkim jogurtom i dobiti potpuniji međuobrok.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније