Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zdravlje

31. 03. 2014. 10:03 >> 10:03

ZA SVAKI DAN

Namirnice kojima treba da obogatite ishranu

Hrana koja se nudi po prodavnicama toliko je raznovrsna da je ponekad teško odabrati.

 

Krompir, piletina, jaja, mljeko, hljeb, meso i luk... Nedavna istraživanja pokazuju da se mnogi najčešće hrane kombinujući ove namirnice.

No, ponuda hrane je daleko raznovrsnija i šteta je da ne isprobate nove ukuse i u organizam unesete važne hranjive materije.

Predlažemo da uvedete pet novih namirnica za svaki dan, imajući na umu da jedete raznovrsno voće, povrće, žitarice cijelog zrna i potrebne proteine.

Crvena paprika

Začinite obroke ljutom paprikom. Kapsaicin u njima ubrzaće metabolizam pomažući u sagorijevanju masnoća.

Kako je koristiti? Dodajte crvenu papriku u marinade za meso, u omlete ili jednostavno u salate.

Kelj

Ako ste u potrazi za povrćem koje će obogatiti ​​uobičajenu salatu, pokušajte s lisnatim zelenim povrćem kao što je kelj. Jedna čaša sirovog kelja zadovoljiće dnevne potrebe za vitaminima A i C.

Kelj je ukusan i sirov kao hrskava salata. U salatu dodajte maslinovo ulje i limun, koji će omekšati lisnato povrće, dodajte sušeno voće za dodatni ukus. Ili ga naprosto skuvajte, i na taj način ćete obogatiti organizam dodatnom dozom zdravlja.

Orasi

Orasi su bogati vlaknima, magnezijumom i antioksidansima, poput vitamina E. Pokazalo se i da dvije šake oraha na dan mogu poboljšati protok krvi i pomoći u smanjenju krvnog pritiska.

Orahe je lako uklopiti u ishranu. Oni su savršen dodatak za zobene kaše i salate. Možete ih ubaciti i u jela s mesom i grickati ih umesto slatkiša.

Bademov puter i maslac od kikirikija

Bademov i maslac od kikirikija puni su zdravih masnoća i proteina. Kupujte nesoljeni, bez dodatog šećera i konzervansa.

Kako ga koristiti? Mažite na sendviče i bićete zadovoljni.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније