Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zdravlje

22. 04. 2014. 21:26 >> 21:26

NAUČNICI POTVRDILI

Smijehom do boljeg pamćenja i raspoloženja

Naučnici s američkog Loma Linda univerziteta eksperimentom su potvrdili da smijeh pozitivno utiče na pamćenje i raspoloženje ljudi.

Istraživački tim je podijelio učesnike u dvije grupe, a potom jednoj grupi dao 20 minuta da gleda komične scene iz filmova, dok je druga grupa mirno čekala u salonu.

Potom su obje grupe podvrgnute istim testovima pamćenja, a uzeti su im i uzorci pljuvačke radi utvrđivanja hormona stresa.

Rezultati su pokazali da su osobe koje su gledale komediju bile mnogo uspješnije u testovima pamćenja, a i da im je nivo hormona stresa bio mnogo manji.

Naučnici tvrde da smijeh ima nesumnjivo pozitivan uticaj na pamćenje, ali i raspoloženje ljudi.

Istraživanje je u cjelosti objavljeno u britanskom listu "Daily Mail".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније