Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zdravlje

[ Novosti ]

30. 06. 2014. 11:08 >> 11:08

DIJETE

Trikovi za vitku liniju

Da bi dijeta bila uspješna, treba izabrati onu koja je najsličnija uobičajenoj svakodnevnoj ishrani. Sa menija treba izbaciti slatkiše, ali ne i masti. Držite se planiranog rasporeda.

Uspješna dijeta ne mjeri se brojem izgubljenih kilograma, već onih koji su se poslije nje vratili, tvrde njemački nutricionisti. Zato savjetuju da dijetu biramo prema sopstvenim sklonostima i na osnovu poznavanja svog tijela, jer je uspjeh tada zagarantovan.

* Izaberite dijetu koja je najsličnija vašoj svakodnevnoj ishrani. Najbolje je da postepeno slabite, kilogram nedjeljno, jer ćete većim gubitkom kilograma, osim vode i masti, da izgubite i mišiće.

* Iz ishrane bi trebalo da izbacite slatkiše, ali ne i masti. Višak šećera taloži se kao salo, a uravnotežen unos masti daje osjećaj sitosti. Ako držite dijetu bez masti, bićete gladni i umorni, pa će uspjeh izostati.

* Doručak je glavni obrok koji vam daje energiju tokom prepodnevnih sati. Zato mora da bude izbalansiran, da sadrži i vlakna i proteine, koji drže pod kontrolom nivo šećera i zdravih ugljenih hidrata.

* Dok ste na dijeti, morate da jedete redovno, planirate obroke i držite se rasporeda kako, zbog stalne gladi, ne biste odustali. Treba da jedete sve vrste namirnica jer ćete samo na taj način, uz gubitak kilograma, sačuvati i zdravlje.

* Izbjegavajte fabrički konzervisanu hranu i što više se bavite fizičkim aktivnostima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније