Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zdravlje

21. 09. 2014. 10:43 >> 10:41

U KOMBINACIJI

Banana i limun za dobro raspoloženje

Kombinacija dvije namirnice, limuna i banane, u tren će vratiti osmjeh na vaše lice i razbistriti um.

 

Banana sadrži velike količine amino kiseline triptofana koja je odgovorna za podsticanje lučenja serotonina, tzv. hormona sreće, koji je odgovoran za naš optimizam i raspoloženje. Dovoljno je pojesti samo jednu bananu dnevno.

Limun u svom sastavu ima znatne količine dragocjenog vitamina C. Ovo kiselo voće će nas veoma brzo razbuditi i osvježiti, a ujedno i ojačati prirodnu otpornost organizma.

Limun neutrališe štetno djelovanje slobodnih radikala koji svakodnevno nastaju zbog izloženosti stresu, alkoholu, cigaretama i raznim vrstama štetnog zračenja, kao i nedostatku sna.

Zbog toga dan započnite sa čašom limunade, koja će vas razbuditi i okrijepiti, za zdrav i bistar početak novog radnog dana.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније