Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zdravlje

04. 05. 2015. 23:50 >> 23:42
1

TRI RAZLOGA

Zašto je dobro voziti bicikl?

Bilo da želite da poboljšate kondiciju, zdravlje i finansije ili želite da čuvate prirodu, vožnja na dva točka jedna je od najboljih odluka koju možete donijeti.

Vožnja bicikla jedna je od najprijatnijih i najzdravijih aerobnih aktivnosti koja, ako se redovno upražnjava, znatno smanjuje rizik od dobijanja viška kilograma.

Mnogi ljudi koji žele da smršaju misle da je najbolji način da to postignu tako što će da izađu napolje i trče. Međutim, vožnja bicikla je mnogo efikasniji i zdraviji način pošto se štede koljena i smanjuje rizik od povreda ligamenata, a utrošak kalorija je gotovo isti.

Podstiče rad srca i pluća

Istraživanja su dokazala da osobe koje voze bicikl koriste 10 puta više kiseonika od onih koji sjede ispred televizora u istom periodu.

Redovno bavljenje ovom vrstom rekreacije pomoći će vam da ojačate kardiovaskularni sistem, omogućavajući na taj način srcu i plućima da rade efikasnije uz brže iskorišćavanje kiseonika kada je to potrebno.

S osmjehom na licu

Čak i ako se osjećate loše i pod stresom, poslije nekoliko kilometara vožnje raspoloženje će vam se promijeniti. Fizička aktivnost oslobađa endorfin koji pomaže u borbi protiv stresa i čini vas srećnim.

Ako odaberete vožnju bicikla po prirodi ili pored rijeke, u društvu partnera ili prijatelja, na kraju dana nećete moći da sklonite osmeh s lica.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније