Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna panorama

20. 04. 2024. 00:00 >> 13:29

Kulturna panorama

U panoramskom uvidu u kulturnu sedmicu izdvajamo:Darja Bajagić otpočela predstavljanje Crne Gore na Bijenalu u Veneciji čije je oficijelno otvaranje večeras.

Sa započetog HAPS-a u Herceg Novom izvijestićemo.

Krenuo dvanaesti FLUID dizajn forum na Cetinju. Okupljaju se renomirani dizajneri, arhitekte .. Povezuju stručne dizajnerske prakse sa javnim interesom zajednice.

Umjetnik Emir Šehanović jedan od 100 skulptora sjutrašnjice (100 Sculptors of Tomorrow) prema publikaciji Thames-a i Hudson-a, otvorio skulpturu - Sintetički objekt, u krošnji jednog drveta, u parku Muzeja savremenih umjetnosti CG. Pitali smo ga šta je to?

Psiholog prof. dr Žarko Trebješanin, gost “Agore” u Zahumlju. Tema ”Savremeni čovjek u potrazi za smislom: Jung i Frankl”.

Politika postaje komedija a komedija još nije politična jer se danas ne smijemo smijati rugobnim pojavama, u predavanju “Politika i komedija” prof. dr na beogradskim dramskim umjetnostima Nebojše Romčevića.

Najnagrađivaniji i najprevođeniji pjesnik u nas Andrija Radulović posle autorske večeri u Nikšiću. Razgovor.

Maks Kočetov - ukrajinski muzičar koji se već dugo doživljava kao Srbin, a  zvanično je od 2006. godine, kada se doselio u Beograd, ukazao poštovanje mjesecu rispekta džeza u Crnoj Gori koncertom u pg KIC-u sa albumom Alterd filings, o kome kao i ukupno uzev improvizaciji pričamo sa Maksom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се