Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

17. 09. 2015. 19:55 >> 19:51

EUFORIJA U ZAGREBU

Mamić najavio senzaciju i protiv Bajerna

Dinamo Zagreb je sinoć protiv Arsenala upisao veliku pobjedu (2:1), pa u hrvatskom klubu vlada veliko zadovoljstvo. Trener "Modrih" Zoran Mamić poručio je da ne žele da se tu zaustave i da će pokušati da naprave još jedno iznenađenje protiv još jednog velikana, minhenskog Bajerna.

Hrvatski šampion je sinoć mnoge iznenadio odličnom igrom i pobjedom nad Arsenalom, ali ne i trenera "Modrih", koji tvrdi da je vjerovao u svoje igrače i dobar rezultat u duelu sa "Tobdžijama".

"Čudili ste se kada sam rekao da je ovo najbolji Dinamo u posljednjih deset godina. Sada je jasno da sam bio u pravu jer sam vjerovao u to", kazao je Mamić nakon meča.

Dinamo je tako prekinuo seriju od šest vezanih poraza na utakmicama protiv engleskih rivala, pa u zagrebu vlada euforija pred nastavak elitnog takmičenja.

"Učinićemo sve da protiv Bajerna napravimo još jednu senzaciju", poručio je Mamić.

Pojasnio je zbog čega je bio toliko uvjeren da će njegovi igrači odigrati tako dobro.

"Vidio sam kako momci žive za ovu utakmicu, kako rade, kako treniraju. Znao sam da će ovo dobro proći. Nijesam znao da ćemo pobijediti, ali bio sam siguran da nas neće osramotiti. Mi smo ih iznenadili. Hvala igračima i navijačima koji su nas nosili do pobjede", istakao je Mamić, a prenosi Index hr.

Bilić ga savjetovao

Mamić je otkrio da mu je ključni savjet dao trener Vest Hema Slaven Bilić, koji je u Premijer ligi nanio do sada jedini poraz Arsenalu u novoj sezoni.

"Da, razgovarao sam sa Slavenom, uputio mi je par savjeta", kazao je trener Dinama.

"Dobro smo se pripremili za meč, lično sam gledao Arsenal protiv Stouka, u pitanju je zastrašujući tim. Vengera sam upoznao kada smo prodavali Eduarda Arsenalu, on je vrhunski stručnjak i velika je privilegija igrati protiv njega, još veća pobijediti ga", dodao je.

Dinamo je slavio sinoć rezultatom 2:1. Poveo je u prvom poluvremenu, a potom iskoristio isključenje napadača Arsenala Žirua, koji je u 40. minutu morao van terena zbog dva žuta kartona.

"Na poluvremenu smo se dogovorili da nastavimo u istom ritmu. Nije bilo potrebe da mijenjamo taktiku zbog prednosti, jer smo imali igrača više. Isključenje nam je baš pomoglo, jer je Arsenal sastavljen od igrača svjetske klase, koji dodirom u sekundi mogu preokrenuti stvari na terenu", kazao je Mamić.

Nakon utakmica prvog kola grupne faze Lige šampiona, Dinamo se popeo na prvo mjesto UEFA liste klupskih koeficijenata. Sa koeficijentom 6,9000 našao se ispred Reala, Atletiko Madrida i Sevilje, koji imaju po 6,8714 bodova. Na petom mjestu je Bajer Leverkuzen sa koeficijentom 6,7714 koliko imaju i Volfsburg, odnosno minhenski Bajern.

Riječ je o broju bodova koje je Dinamo do sada sakupio za sezonu 2016/2017 a u prvi plan bi trebalo istaći i to da su Zagrepčani napravili veliku stvar za hrvatski fudbal.

Ako Dinamo do kraja grupne faze takmičenja osvoji još sedam bodova, Hrvatska bi preskočila Rumuniju na UEFA rang listi, pa bi od naredne sezone imala dva predstavnika u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније