Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

14. 05. 2016. 19:29 >> 01:47
4

BOKELJ BLIZU EVROPE

Mladost osvojila prvu titulu

Mladost je na najljepši mogući način, dva kola prije kraja pobjedom u gradskom derbiju protiv Budućnosti pod Goricom 2:1 osvojila prvu titulu u istoriji kluba. "Romantičari" su tako postali šesti klub u nezavisnoj Crnoj Gori koji je prigrlio pehar. Prethodno su trofej osvajali Zeta, Budućnost, Mogren, Rudar i Sutjeska. Bokelj je blizu izlaska na evro-scenu. Kotorani su savladali Petrovac 2:1 i iskoristili remi Sutjeske sa Zetom 0:0, pa sada imaju tri boda više u odnosu na Nikšićane. Mornar je iznenadio Rudar u Pljevljima 1:0, ali je još daleko od opstanka, dok su važne pobjede ostvarili Dečić i Grbalj.

Mladost nije mnogo kalkulisala pod Goricom, iako joj je odgovarao i remi. Golovima Đurićića i Kokota "romantičari" su savladali Budućnost i sada imaju deset bodova više od gradskog rivala. Gol za "plave" postigao je Raspopović.

Zanimljivo je da je ovo bila prva pobjeda Mladosti na strani u drugom dijelu sezone, ali došla je u idealnom trenutku...

Mornar je iznenadio Rudar u Pljevljima 1:0 i sačuvao kakvu-takvu nadu da može do baraža. Heroj Barana bio je Vučinić, a Pljevljaci us finišu prmašili penal, neprecizan je bio golman Radanović.

Bokelj je savladao Petrovac kod kuće 2:1. Pepić je doveo Kotorane u vođstvo, poravanao je Marković, da bi zlata vrijednu pobjedu donio Đenić u samom finišu. Sutjeska je ponovo razočarala kod kuće, pošto je bod iz Nikišića odnijela Zeta.

Dečić je bio bolji od Iskre 2:1 i tako prekinuo niz od šest poraza. Camaj je doveo domaćina u vođstvo u 16. minutu, a Đukić je iz penala duplirao prednost u posljednjem minutu prvog dijela. Burazanović je 15 minuta prije kraja smanjio, ali su Tuzani odoljeli do kraja i došli na korak od opstanka.

Iskri sada ni baraž nije suguran, jer ima tri boda više od "fenjeraša" Mornara.

Grbalj je savladao Lovćen 2:0 i praktično obezbijedio opstanak. Tučević u trećem, te Jablan u 64. minutu presudili su Cetinjanima.

Tabela: Mladost 67, Budućnost 57, Rudar 54, Bokelj 53, Sutjeska 50, Zeta 38, Grbalj 38, Dečić 36, Lovćen 33, Petrovac 32, Iskra 30, Mornar 27.

Šćepanović i dalje na čelu

Fudbaler Mladosti, Marko Šćepanović, sa 17 postignutih golova, vodeći je na listi strijalaca Telekom Prve fudbalske lige, u takmičenju za Trofej Radija Crne Gore.

Napadač Zete, Darko Bjedov, postigao je 16, dok su Boris Kopitović iz Petrovca i Dejan Zarubica iz Sutjeske upisali po 13 golova.

Nekadašnji golgeter Budućnosti Darko Nikač i Šaleta Kordić iz Sutjeske strijelci su deset, dok su po osam golova postigli Petar Vukčević (Grbalj), Miloš Nikezić (Bokelj), Ivan Marković (Rudar) i Pjeter Ljuljđuraj (Dečić).

Doskorašnji fudbaler Mladosti Damir Kojašević i
Dejan Đenić iz Bokelja po sedam puta upisali su se u listu strijelaca, dok su po gol manje postigli
Miloš Đalac (Lovćen), Miloš Radanović (Rudar),
Danko Kovačević (Iskra), Radomir Đalović (Budućnost), Bojan Kopitović (Grbalj) i Jovan Vučinić (Mornar).

Radio Crne Gore, povodom jubileja 70 godina postojanja, pokrenuo je akciju trofej za najboljeg strijelca u Prvoj crnogorskoj fudbalskoj ligi.

Prvi trofej u sezoni 2013/14 dobio je Stefan Mugoša u dresu Mladosti, dok je prošle najbolji bio golgeter Sutjeske Goran Vujović.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније