Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Objavio: O.Z.

15. 06. 2016. 10:20 >> 10:02

KAD NIJE ŠVAJCARSKE

Šaćiri ljut, postaje kapiten Kosova?

Kako prenose mediji u Švajcarskoj, najveća zvijezda reprezentacije te zemlje, Đerdan Šaćiri, mogao bi da zaigra za selekciju Kosova, zemlje u kojoj je rođen.

Nakon što je Kosovo primljeno u FIFA i UEFA, mnogi igrači porijeklom iz te zemlje se spominju kao potencijalni reprezentativci, a bivši igrač minhenskog Bajerna i Intera, sadašnji član Stouka, Šaćiri, definitivno je najveće ime među njima.

"Alpski Mesi", kako ga popularno zovu u Švajcarskoj, navodno je revoltiran odlukom švcajcarskog selektora Vladimira Petkovića da umjesto njemu kapitensku traku da iskusnom defanzivcu Juventusa Štefanu Lihtštajneru.

Nakon povlačenja Gokhana Ilnera iz reprezentacije, Petković je odlučio da za kapitena imenuje Lihtštajnera, dok je za zamjenike postavio Granita Džaku i Valona Behramija, koji su takođe porijeklom sa Kosova.

Šaćiri se čak pominje i kao potencijalni budući kapiten Kosova.

"Šta ako me selektor Kosova želi za kapitena? Onda ću naravno dobro razmisliti i razmotriti tu ponudu", rekao je Šaćiri na konferenciji na novinare poslije meča sa Albanijom na Evropskom prvenstvu, što je odmah pokrenulo medijske spekulacije.

Podsjetimo, Kosovo je dobilo dozvolu da se takmiči već u narednom ciklusu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018, zajedno u grupi sa Hrvatskom, Turskom, Ukrajinom, Islandom i Finskom, a igrači koji su rođeni na teritoriji Kosova imaju pravo da prihvate poziv te selekcije, bez obzira što su do sada igrali za neku drugu reprezentaciju.

Po pravilima FIFA-e, igrač ima pravo da promijeni nacionalni tim u slučaju priznanja nove zemlje od strane glavnih međunarodnih intitucija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније