Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

29. 05. 2013. 12:25 >> 12:25
1

OCJENA LEGENDE

Džajić: Crna Gora može u Brazil

Dvadeset i deveti maj zlatnim slovima upisan je u anale fudbala naših prostora, posebno Srbije i Beograda. Na današnji dan, prije 22 godine u italijanskom Bariju, Crvena zvezda osvojila je tadašnji Kup šampiona.

 

Zvezda je u finalu pobijedila francuski Marselj, na penale 5:3 (0:0).

„Od osvajanja titule prvaka Evrope do danas jedino se ime nije promijenilo. Puno toga nije isto od kvaliteta igrača do ljudi koji rade u klubu. Važno je da je Zvezda opstala sa ogromnom armijom navijača, koji od nje uvijek traže maksimum. To je i razumljivo“, istakao je Dragan Džajić, predsjednik FK Crvena zvezda za agenciju Anadolija, povodom slavljeničkog dana „crveno – bijelih“.

U danima slave iz 1991. Džajić je bio tehnički direktor kluba sa Marakane. Prije pola godine postao je predsjednik FK Crvena zvezda. Klupska legenda i njegovi saradnici najavljeni su kao spasitelji nekadašnjeg sportskog giganta, ogrezlog u dugovima.

„Neke stvari smo poboljšali. Zatekli smo ogroman dug. Ne gajimo iluzije da se finansije mogu riješiti u kratkom periodu. Dugačak je proces dok Zvezda ne riješi sve probleme'', kaže Džajić.

Kritički se osvrnuo i na nastup Srbije, u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014.

„Po kvalitetu igrača mogli bi igrati na narednom SP-u. Odigrali smo neke utakmice jako loše i ispali smo iz trke. Veoma mi je žao što reprezentacije moje zemlje neće biti na Mundijalu u kolijevci fudbala, Brazilu. Nismo to smjeli da dozvolimo“, istakao je Džajić.

 

Za razliku od kritika Srbiji, Džajić je posebno pohvalio reprezentaciju Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

„Safet Sušić jemnogo je doprinio što BiH ima odlične igrače, te ima dobar tim. Gledao sam Bosnu na televiziji i veoma je blizu da se direktno kvalifikuje na SP u Brazil. Crna Gora je iznenađenje za sve, mada u ovoj zemlji pojedinačno ima dosta dobrih igrača koji su se uklopili u cjelinu. I Crnogorci mogu da se kvalifikuju na SP ili, ako ništa, da odu u baraž što bi za tako malu zemlju bio veliki uspjeh. I Hrvati jako dobro igraju.'', kazao je Džajić.

Prijedlog Fadilja Vokrija, predsjednika Fudbalskog saveza Kosova o prijateljskoj utakmici između Kosova i Srbije, Džajića nije iznenadio.

„On to, svakako, želi, i to bi za Kosovo puno značilo. Nijesu se stekli uslovi da se jedna takva utakmica odigra. Da li će je nekada biti u ovom trenutku ne znam, ali sigurno sada je nemoguća“, zaključio je Džajić.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније