Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

06. 06. 2013. 13:53 >> 16:14
1

CRNA GORA - UKRAJINA

Mjere bezbjednosti na najvišem nivou

Prodaja ulaznica za kvalifikacionu utakmicu Crne Gora - Ukrajina počeće sa prodajom sjutra, na šalterima Sportskog centra „Morača“, saopšteno je iz Fudbalskog saveza Crne Gore.

Oko 1.500 ulaznica biće pušteno u prodaju, od osam časova ujutru, a prodavaće se po cijenama od 10 do 30 eura.

Utakmica Crna Gora - Ukrajina igra se 7. juna na Gradskom stadionu u Podgorici, sa početkom u 20.30 časova.

Mjere bezbjednosti na najvišem nivou

Fudbalski savez Crne Gore preduzeo je sve neophodne mjere kako bi sjutrašnja utakmica između Crne Gore i Ukrajine protekla u najboljem redu, kazao je predsjednik Komisije za bezbjednost i sigurnost na fudbalskim takmičenjima Dragoljub Sekulić.

On je podsjetio da je disciplinska komisija Svjetske fudbalske asocijacije sa 38 hiljada franaka kaznila FSCG zbog nereda na tribunama, ubacivanja predmeta na teren, paljenja baklji i petardi i uvredljivog skandiranja.

Prema njegovim riječima, FSCG je upozoren da ukoliko se incidenti ponove da će kazne biti mnogo rigoroznije.

Sekulić je kazao da će utakmici prisustvovati i specijalni posmatrač FIFA za bezbjednost Ulrih Grzela.

"On je podržao mjere koje FSCG u saradnji sa Upravom policije i zaštotarskom službom preuzima u organizaciji utakmice. Održan je sastanak sa navijačkim grupama od kojih je traženo da utiču i spriječe nesportsko navijanje i ponašanje pojedinaca", kazao je Sekulić na konferenciji za novinare.

On je naglasio da se upozorenje iz FIFA mora najozbiljnije shvatiti.

 

 


Sekulić je pozvao navijače da ne pokušavaju da unesu pirotehnička sredstva, ne ubacuju bilo kakve predmete i unose bilo kakave transparetne uvredljive transparente.

"Da bi se spriječilo unošenje nedozvoljenih sredstava biće organizovan detaljan pregled, odnosno pretres na svim ulazima na stadionu. Nijedno lice neće moći da uđe bez detaljnoig pregleda koji će biti organizovan sa znatno većim brojem redara, uz podršku policije", rekao je Sekulić.

On je naglasio da će broj angažovanih pripadnika obezbjeđenja biti iznad svih standarda.

"Povećan broj kamera na ulazima na stadionu i na tribinama omogućiće lakšu identifikaciju lica koja eventualno pokušaju da unesu, ili ubace nedozboljene predmete. Pozivam navijače da na stadion dođu ranije kako bi se izbjegla gužva oko ulaska jer će pregled biti detaljan", rekao je Sekulić.

On je najavio da će kapije stadiona biti otvorene u 17 sati.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније