Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

rtcg.me/Beta [ Objavio: O.Z. ]

22. 02. 2017. 10:28 >> 10:22

NAJEFIKASNIJI U EVROPI

Grizman u istoriji Atletiko Madrida

Francuski napadač Antoan Grizman preskočio je legendarnog Luisa Aragonesa na listi najboljih strijelaca Atletiko Madrida u evropskim kupovima.

Grizman je postigao drugi gol u trijumfu Atletiko Madrida u Leverkuzenu (4:2) i upravo tim pogotkom preskočio Aragonesa na listi najboljih strijelaca "jorgandžija" u evropskim kupovima.

Efikasnom Francuzu bio je to 13. pogodak u eliti za Atletiko.

"Veoma sam ponosan što sam postao dio istorije Atletika. Uvijek želim da maksimalno pomognem ekipi i nadam se da ću nastaviti ovako. Znali smo da će biti teška utakmica i oni su nam stvarali mnogo poteškoća svojim presingom. Ipak, naš trener je napravio određene promjene na terenu i sad imamo dva gola prednosti uoči revanša", rekao je Grizman poslije utakmice na "Baj areni".

Grizmna je zajedno sa Kevinom Gameirom izluđivao odbranu Bajera. Upravo mu je sunarodnik asistirao kod gola, a to je bila ukupno sedma asstencija Gameira Grizmanu.

"Često razgovaramo uoči utakmica ko će kome da doda u određenim situacijama. Odlično funkcionišemo zajedno i obojica postižemo golove. I ja sam njemu tri puta asistirao tokom sezone. Tražimo jedan drugog na terenu, tačno znam kakve lopte voli da mu pošaljem", objasnio je Grizman.

Gameiro bio ljut zbog izmjene

Gameiro je priznao da je bio ljut nakon izmjene u sinoćnjem meču, ali je dodao da je najvažnije da je njegova ekipa pobijedila.

"Da, bio sam ljut, jer želite da igrate cijelu utakmicu kada igrate dobro. Bio sam ljut, ali je najvažnije da smo pobijedili. Ovo je fudbal, trener odlučuje i to je to", rekao je Gameiro za španske medije poslije utakmice.

Jedan od četiri gola Atletika postigao je Gameiro, u 59. minutu iz jedanaesterca, a u igri je bio do 71. minuta.

"Odigrali smo sjajnu utakmicu i postigli četiri gola, što je veoma važno pred revanš", rekao je Gameiro, koji je ove sezone postigao 13 golova u svim takmičenjima.

Simeone: Gameiro nije odigrao najbolje

Pobjeda rezultatom 4:2 daje Dijegu Simeoneu veliki razlog za optimizam pred revanš sa Leverkuzenom kod kuće.

"Kevin Gameiro nije odigrao bolju utakmicu za Atletiko. Grizman je bio odličan. Mogu da se vratim u Madrid sa velikim osmjehom na licu", rekao je Simeone poslije meča.

Veliku prednost Atletiku uoči utakmice na "Kalderonu" donio je veteran Fernando Tores pogotkom na četiri minuta prije kraja.

"Mislili smo da ako budemo napadali po lijevoj strani, stvorićemo velike probleme njihovim defanzivcima. To smo i uradili. Leverkuzen je uspio da se vrati u drugom poluvremenu, ali ovo veče je bilo prilično zadovoljavajuće za nas. Važno je da vjerujete u sebe kada igrate na strani, a nama da nad uopšte nije manjkalo vjere", kazao je trener Atletika.

Revanš utakmica osmine finala Lige šampiona između Atletika i Bajera igraće se u Madridu 15. marta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније