Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

20. 05. 2017. 19:37 >> 21:16
4

PORAZ SUTJESKE

Prekid pod Goricom, Zeta slavila na Cetinju

Meč između Budućnosti i Mladosti na stadionu pod Goricom zvanično je prekinut, jer "varvari" nijesu napustili tribinu, što je tražio delegat meča. Navijači Budućnosti prethodno su zapalili dio tribine, pa je sudija Milovan Milačić u 67. minutu poveo ekipe u svlačionicu.

Nakon toga, arbitar je tražio da se isprazni tribina sa "varvarima".

Budućnost će gotovo sigurno meč izgubiti za zelenim stolom (3:0), a nije isključeno ni da "plavi" izgube bodove. U trenutku prekida Mladost je vodila 1:0, a gol je postigao Ivan Novović.

Ukoliko Disciplinska komisija ne oduzme bodove Budućnosti, tim Mikija Vukotića biće najbliži osvajanju prvog mjesta.

Budućnost u duelima sa Zetom i Mladošću, koji takođe, imaju po 54 boda ima nabolji skor. Ostvarila je tri pobjede, jednom igrala neriješeno, a pretrpjela dva poraza.

Zeta ima po dvije pobjede, remija i poraza, dok je Mladost najslabija u tom krugu (dva trijumfa, remi i tri poraza).

Dakle, pobjeda nad Jedinstvom u posljednjem kolu donijela bi titulu Budućnosti.

Pravnilnik Disciplinske komisije ide na ruku Budućnosti. U njemu piše da je klub odgovoran za ponašanje svojih navijača, a ako je domaćin onda i za red i bezbjednost, na i oko stadiona prije, za vrijeme i nakon utakmice, ali ni u jednom članu ne stoji da se zbog loše organizacije utakmica oduzimaju bodovi.

“Ukoliko se neredi dogode, a utvrdi se da nije preduzeo mjere da ih spriječi, ili da ih nije preduzeo u dovoljnoj mjeri izreći će se disciplinska mjera: novčana kazna, a u težem ili ponovljenom slucaju: odigravanje 1 do 6 utakmica na svom igralištu bez prisustva publike, zabrana odigravanja od 2 do 12 utakmica na svom igralištu ili svim igralištima određenog područja, zabrana prisustva navijača na utakmicama kada klub gostuje od 1 do 6 utakmica”, piše u članu 73 Disciplinskog pravilnika.

U ostalim mečevima, Zećani su slavili na gostovanju Lovćenu 3:0, uz dva gola Kalezića,a upisao se i Božović. Lovćen je i zvanično drugoligaš.

Sutjeska je pala u Danilovgradu i propustila još jednu priliku da preuzme prvo mjesto. Pobjedu Iskri donio je Muhović koji je pogodio u 43. minutu.

Rudar i Grbalj su igrali bez golova, pa su Pljevljaci ostali u zoni baraža.

Bokelj je savladao Dečić 2:1, i prišao Petrovcu koji je u zoni baraža na tri boda.

Petrovac je poražen od Jednstva u gostima 3:1 Bjelopoljci su do prve pobjede u proljećnom dijelu došli golovima Enisa Kriještorca u 45, Japanca Šoje Nakahare u 49. i Orhana Hajrovića u 89. minutu.

Jedini pogodak za Petrovac, vodeći na utakmici, postigao je Nenad Vujović u 31. minutu.

Tabela: Budućnost 54, Zeta 54, Mladost 54, Sutjeska 52, Dečić 49, Iskra 48, Grbalj 43, Rudar 42, Petrovac 39, Bokelj 36, Lovćen 34,, Jedinstvo 14.

Vujović i Božović na čelu liste strijelaca

Napadač Budućnosti, Goran Vujović i Bojan Božović iz Sutjeske sa po 11 golova dijele prvo mjesto na listi strijelaca Telekom Prve fudbalske lige, u takmičenju za Trofej Radija Crne Gore.

Gol manje, nakon 32. kola, imaju golgeteri Budućnosti, Radomir Đalović i Dečića, Vule Vujačić, kao i Zoran Petrović iz Mladosti.

Po devet puta u listu strijelaca upisali su se Rodoljub Paunović iz Iskre i Admir Adrović, koji je u prvom dijelu sezone nastupao za Mladost.

Po osam golova postigli su Milivoje Raičević(Budućnost), Igor Ivanović (Sutjeska) i Marko Đurović (Lovćen), a jedan manje Nikola Krstović iz Zete i Alen Melunović iz Rudara.

Radio Crne Gore, povodom jubileja 70 godina postojanja, pokrenuo je akciju trofej za najboljeg strijelca u Prvoj crnogorskoj fudbalskoj ligi.

Prvi trofej u sezoni 2013/14 osvojio je Stefan Mugoša u dresu Mladosti, a u naredne dvije golgeter Sutjeske Goran Vujović i Marko Šćepanović iz Mladosti.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније