Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Mina [ Objavio: O.Z. ]

31. 05. 2017. 22:37   >>  22:45 5

NIKŠIĆANI IDU U LE

Sutjeska osvojila Kup, Vlaisavljević heroj

Fudbaleri Sutjeske osvojili su Kup Crne Gore, pošto su u finalu na stadionu pod Goricom savladali Grbalj 1:0. Gol odluke postigao je Miljan Vlaisavljević u 72. minutu. Sutjeska je ujedno izborila i plasman na evropsku scenu. Medalje poraženima i pobjednicima, kao i pehar kapitenu Nikšićana Ivanu Boškoviću uručio je crnogorski reprezentativac Stefan Savić. Utakmica je bila prekinuta 15-ak minuta zbog ubačenog suzavca.

Finale nije ponudilo lijep fudbal, važnost meča je učinila svoje, Sutjeska je većim dijelom meča imala inicijativu i bolje šanse i na kraju zasluženo prigrlila pehar, prvi u istoriji kluba.

U prvom dijelu, Nikšićani su tri puta opasno zaprijetili, dok je Grbalj bio bezopasan. U 18. minutu, Bošković zaustavljen u posljednjem trenutku, a odbijenu loptu je Grivić izbacio u korner. Potom je u 31. minutu Vlaisavljević sjajno šutirao iskosa sa lijeve strane, a Grivić skrenuo loptu u korner.

Tri minuta prije odlaska na odmor Sutjeska je prokockala zicer - nakon ubacivanja sa desne strane Bošković šutirao u padu sa pet metara, lopta je otišla pored stative.

Grbalj je prvi šut u okvir gola uputio sredinom nastavka , kada je Lazarević šutirao sa 25 metara, ali je Giljen bio siguran.

Potom je u 71. minutu uslijedio prekid, kada je neko ubacio suzavac između sjeverne i zapadne tribine. Sudija Milačić je povukao aktere u svlačionicu, a zapadna tribina je ispraženjena. Nakon 15 minuta meč je nastavljen, a samo minut kasnije dogodio se trenutak odluke.

Vaisavljević je oduzeo loptu Careviću, stuštio se ka golu i sa 10-ak metara zakucao loptu pod prečku.

Grbalj je do kraja pokušavao na sve načine, ali je stvorio samo jednu šansu. U 85. minutu, nakon ubacivanja sa lijeve strane, Bakrač je u posljednjem trenutku intervenisao ispred Pavlovića. Sutjeska je do kraja bez problema odbila sve nalete rivala i stigla do trofeja.

"Čestitke momcima na uspješnoj sezoni, hvala i fenomenalnim navijačima. Bili smo bolji, i bila bi šteta da nismo pobijedili večeras", kazao je trener Sutjeske Nikola Rakojević. 

Trener Grblja Miljan Radović je priznao da je Sutjeska bila bolja.

“Žao mi je zbog ovih momaka, ali ipak Sutjeska je bila bolja. Za nas je ovo sezona za pohvalu, afirmisali smo nekoliko mladih i omladinskih reprezentativaca i nedostajao je samo ovaj trofej”, kazao je Radović.

Tok meča:

Kraj meča.

Sudija Milačić je meč produžio četiri minuta.

85' Dobra prilika za Grbalj, Bakrač je u posljednjem trenutku intervenisao ispred Pavlovića.

73' Vodi Sutjeska 1:0 - Vaisavljević je oduzeo loptu Careviću, stuštio se ka golu sa 10-ak metara zakucao loptu pod prečku.

Meč je nastavljen.

Zapadna tribina je ispražnjena, akteri su otišli u svlačionicu.

72' Neko je bacio suzavac između zapadne i sjeverne tribine, meč je privremeno prekinut!

63' Lazarević je šutirao sa preko 20 metara, bez problema za Giljena.

47' Kovačević je pokušao sa 20-ak metara, Carević siguran.

Počelo je drugo poluvrijeme.

Kraj prvog dijela.

42' Kakva šansa za Sutjesku - nakon ubacivanja sa desne strane Bošković je šutirao u padu sa pet metara, lopta je otišla pored stative.

31' Odličan udarac Vlaisavljevića iskosa sa lijeve strane, Grivić je skrenuo loptu u korner.

18' Bošković je zaustavljen u posljednjem trenutku, a odbijenu loptu je Grivić izabcio u korner.

Bez izrazitih šansi u prvih 15 minuta.

Meč je počeo.

Sastavi:

Sutjeska: Giljen, Damjanović, Bakrač, Stijepović, Lončar, Vuković, Kovačević, Šimura, Vučić, Vlaisavljević, Bošković.

Grbalj: L.Carević, Grivić, Nikolić, M. Carević, Manojlović, Nedić, Lazarević, Ajković, Zorica, Pavlović, Kordić.

 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније