Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Objavio: B.V.

02. 10. 2017. 14:33 >> 14:04

ODLAZI U PENZIJU

Baša kači kopačke o klin?

Prosljavljeni reprezentativac Crne Gore Marko Baša blizu odluke da fudbalu kaže zbogom.

 

Kada se rastao sa Lilom poslije šest lijepih godina (2011 - 2017), mislilo se da je došlo do zasićenja na relaciji zamjenik kapitena - klub. Kada su se pominjali Lacio, Štutgrat, pa čak u jednom trenutku i Crvena zvezda, tražio je vrijeme da dobro razmisli.

I razmislio je - Marko Baša je blizu odluke da završi karijeru profesionalnog fudbalera, pišu Dnevne novine.

Sjajni defanzivac je imao na svom stolu i više nego zadovoljavajuću ponudu slavnog njemačkog Štutgarta, povratnici u Bundesligu su u 34-godišnjem štoperu prepoznali stabilnost, ali momak rođen u Trsteniku (u lokalnom klubu počeo profesionalnu karijeru, igrao od 1998. do 2000) je poslije određenog perioda rekao 'NE'.

Baš kao što je, na isti način, odbio pomenuti Lacio, te ruski Rostov koji ga je očajnički želio na Donu.

A bivši fudbaler OFK Beograda (2000 - 2005), Le Mana (2005 - 2008) i moskovske Lokomotive (2008 - 2011) se odlučio na odmor, a sve su prilike i na fudbalsku penziju, iz porodičnih razloga - Markova ćerka je počela osnovno školovanje u Beogradu, pa čovjek koji je 37 puta nosio dres Crne Gore (postigao dva gola) nije želio da se seli iz glavnog grada Srbije, gdje se osjeća kao kod kuće.

To je pokušala da iskoristi Crvena zvezda, ali nije uspjela uprkos tome što su Baša i Zvezdan Terzić povezani od najranijih fudbalskih dana bivšeg mladog reprezentativca Srbije i Crne Gore.

Marko je mogao da igra još na vrhunskom nivou, mogao je da pomogne još mnogo fudbalskoj reprezentaciji Crne Gore, ali izgleda da se od “hrabrih sokola“ oprostio na ružan način - u kvalifikacionoj pobjedi protiv Jermenije (4:1), 10. oktobar 2017. godine, je odbio da sjedi na klupi za rezervne igrače. Poslije tog gafa, selektor Ljubiša Tumbaković ga više nije zvao u reprezentaciju, pa je tako propustio utakmice sa Kazahstanom (3:0) i Rumunijom (1:0), a nema ga ni sada na spisku kada “crveni“ igraju sa Danskom (5. oktobar) i Poljskom (8. oktobar).

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније