Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Beta; Objavila: J.B.Č. ]

11. 10. 2017. 08:58 >> 08:44
4

ČILE ISPAO

Mesi odveo Argentinu u Rusiju

Fudbalska reprezentacija Argentine plasirala se na Svjetsko prvenstvo 2018, pošto je prošle noći u gostima pobijedila Ekvador sa 3:1 u posljednjem kolu južnoameričkih kvalifikacija.

 

Ekvador, koji je i prije posljednjeg kola izgubio šanse za prolaz dalje, poveo je već u prvom minutu golom Romarija Ibare, ali je potom na scenu stupio Lionel Mesi i het-trikom odveo vicešampione svijeta u Rusiju.

Golovima u 12, 20. i 62. minutu Mesi je spriječio scenario da se Argentina prvi put od 1970. godine ne nađe na Mundijalu.

Argentina je tako, na kraju, zauzela treće mjesto u južnoameričkim kvalifikacijama sa 28 bodova.

Svoje mjesto na Svjetskom prvenstvu iz Južne Amerike još ranije je obezbijedio Brazil, a prošle noći su to uradili i Urugvaj pobjedom nad Bolivijom od 4:2, kao i Kolumbija remijem sa Peruom 1:1.

Peto mjesto na tabeli južnoameričkih kvalifikacija osvojio je Peru i ta selekcija će se za mjesto u Rusiji boriti protiv Novog Zelanda u interkontinentalnom baražu.

Brazil je prošle noći slavio protiv Čilea sa 3:0 i tako tu selekciju ostavio bez plasmana na šampionat svijeta.

Reprezentacija Brazila je kvalifikacije završila sa 41 bodom, deset manje je osvojio Urugvaj, Argentina je treća sa 28, dok Kolumbija ima 27. Petoplasirani Peru je osvojio 26 bodova.

Čile je takođe sakupio 26 bodova, Paragvaj 24, Ekvador četiri boda manje, Bolivija je kvalifikacije završila sa 14 bodova, a Venecuela sa deset.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније