Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Objavio: O.Z. ]

12. 10. 2017. 18:45 >> 18:14
2

SAVIĆEVIĆ PORUČIO

FSCG će nastaviti ulaganja u infrastrukturu

Desetogodišnji period samostalnog funkcionisanja Fudbalskog saveza Crne Gore obilježila su značajna ulaganja u infrastrukturu, a taj trend ćemo nastaviti i u narednom periodu kako bi naši klubovi imali što bolje uslove za treniranje i igranje utakmica, kazao je predsjednik FSCG, Dejan Savićević, na seminaru u Budvi koji organizuje UEFA.

FSCG tokom naredna tri dana biće domaćin UEFA seminara posvećenog licenciranju klubova i finansijskom fer pleju.

UEFA seminari posvećeni licenciranju i finansijskom fer pleju organizuju se jednom godišnje u različitim zemljama, pa je ove godine čast organizacije seminara pripala Crnoj Gori i našem savezu.

Menadžeri za licenciranje svih 55 nacionalnih saveza članica UEFA imaće priliku da tokom trodnevnog seminara čuju najnovije informacije iz oblasti licenciranja i finansijskog fer pleja, razgovaraju o redovnim temama iz ove oblasti, upoznaju se sa izvještajem o finansijskom monitoringu klubova i sa incijativama nacionalnih asocijacija.

"Da bi fudbal bio i ostao sport broj jedan, veoma je važno da mu se svakodnevno predajemo i posvećujemo. Da osjećamo kako fudbal diše, koji ga problemi tište i u kom pravcu ga treba usmjeravati i razvijati. Zbog toga su sastanci kao ovaj u Budvi, veoma važni i oni na svoj način daju osoben pečat fudbalskom sportu", kazao je Savićević na otvaranju seminara, objavljeno je na sajtu saveza.

On je istakao da je FSCG jedan od najmlađih saveza članova UEFA i FIFA.

"Uprkos toj činjenici, fudbal na ovim prostorima se igra od davnina i fudbal u Crnoj Gori je najpopularniji i najmasovniji sport a Fudbalski savez Crne Gore je lider kada su u pitanju sportske organizacije u Crnoj Gori. Savez rukovodi svim takmičenjima na državnom nivou a ono što je veoma bitno i što je obilježilo naš desetogodišnji period samostalnog funkcionisanja su značajna ulaganja u infrastrukturu, a taj trend ćemo nastaviti i u narednom periodu kako bi naši klubovi imali što bolje uslove za treniranje i igranje utakmica", kazao je Savićević.

On je naveo da su u tome kroz različite projekte do sada imali značajnu podršku UEFA, i da vjeruje da će se ta saradnja i u narednom periodu nastaviti.

"Siguran sam da ćete u ovih nekoliko dana, odgovorno i profesionalno razmatrati veoma važne teme vezano za licenciranje klubova i finansijski fer plej i da ćete ujedno donijeti ispravne odluke ili preporuke koje će značiti unapređenje unutrašnje organizacije klubova a samim tim i samog fudbala. To je veoma bitno jer je kao što znate, u posljednje vrijeme došlo je do prave eskalacije klupskih transfera pa su u opticaju ogromna finansijska sredstva. Svi zajedno a posebno UEFA na ovaj trend treba imati adekvatan odgovor. U svakom slučaju želim Vam ugodan boravak i uspješan rad i upućujem Vam preporuku da nam se u našu divnu zemlju ponovo vratite. Imamo šta da vam ponudimo a vi ćete nam uvijek biti dragi gosti", rekao je Savićević.

FSCG je treći put domaćin seminara koje organizuje UEFA. U februaru 2009. godine u Budvi je održana radionica posvećena planiranju resursa, dok je u aprilu 2015. godine održan seminar posvećen medijima.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније