Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

25. 05. 2018. 17:28   >>  17:18 1

ZANIMA GA TRENERSKI POSAO

Mirko Vučinić završio igračku karijeru

Jedan od najboljih crnogorskih igrača svih vremena Mirko Vučnić završio je igračku karijeru.

“Igram golf iz hobija. Ovdje su pisale novine da sam profesionalni igrač golfa, što nije tačno. Postati profesionalni igrač je veoma teško, skoro nezamislivo. Ovdje se taj sport slabo I nadam se da će se to promijeniti. Što se tiče fudbala, to je to”, rekao je Vučinić za Televiziju Vijesti.

On se trenutno nalazi u Podgorici, gdje završava trenersku školu Centra za edukaciju trenera Fudbalskog saveza Crne Gore.

“Želim da probam jer me ovaj posao zanima jer sam godinama u fudbalu. Volio bih da vodim neku ekipu. Radio sam trening sa djecom, dopalo mi se I išlo je bolje od očekivanja. Sarađivao sam sa mnogim trenerima i svi su mi nešto dali. Volio bih da napravim kombinaciju svih njih i od toga napravim jednu cjelinu. Privlači me ovaj posao, ali vidjećemo što će donijeti budućnost”, istakao je Vučinić.

Vučinić je već sa 16 godina napustio rodni Nikšić i otišao u Leće. Potom je prešao u Romu, gdje je porveo pet godina. U julu 2011. godine otišao je u Juventus sa kojim je osvojio tri Skudeta prije odlaska u Ujedinjene Arapske Emirate.

Za reprezentaciju Crne Gore odigrao je 45 utakmica i postigao je 17 golova.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније