Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

08. 08. 2013. 14:42 >> 14:42

BRANKO BRNOVIĆ

Mladost glavni favorit za titulu

Takmičenje u Prvoj Telekom crnogorskoj fudbalskoj ligi biće zanimljivije nego prethodnih sezona, jer će se nekoliko kvalitetnih timova boriti za šampionsku titulu, kazao je selektor crnogorske fudbalske reprezentacije Branko Brnović.

Brnović smatra da je podgorička Mladost, nakon odličnih igara na evropskoj sceni, glavni favorit za osvajanje šampionske titule.

"Nekoliko ekipa, tu prije svega mislim na Mladost, koja je nakon posljednjih rezultata prvi kandidat za osvajanje titule, vodiće ove sezone glavnu riječ u našem prvenstvu. Tu je i aktuelni šampion Sutjeska, a ne treba zaboraviti Budućnost, koja je ostala bez nekoliko važnih igrača", rekao je Brnović agenciji MINA.

On je kazao da će jednako atraktivna biti borba za plasman u evropska takmičenja, kao i borba za opstanak u prvoligaškom društvu.

"Pored te tri ekipe, svakako treba izdvojiti i Mogren, koji se takođe pojačao, kao i Mornar i Lovćen, Čelik, tako da nas očekuje neizvjesna borba za plasman u evropska takmičenja. Pola lige će pokušati da izbjegne ispadanje, pa očekujem veći kvalitet fudbala, nego što je to bio slučaj prethodnih sezona", rekao je Brnović.

Selektor crnogorske reprezentacije je kao moguće iznenađenje u predstojećem prvenstvu označio barski Mornar.

"Mornar je prošle godine u finišu pružao dobre partije, uspjeli su da sačuvaju prvoligaški status pojačali su se sa nekoliko odličnih igrača, tako da sigurno mogu da iznenade. Nešto slično je uradila Mladost, od koje to niko nije očekivao i zahvaljujući odličnim igrama u Evropi igra protiv španske Sevilje", rekao je Brnović.

On je kazao da je pljevaljski Rudar mnogo slabiji nego što prethodnih sezona. "Smatram da će oni ispasti iz borbe za plasman na evropsku scenu", rekao je Brnović.



Na pitanje ima li u domaćem prvenstvu ima fudbalera koji bi u narednom periodu mogli da postanu reprezentativci, Brnović je kazao da ima zanimljivih igrača, ali da prednost imaju iskusniji.

"U domaćem šampionatu uvijek ima igrača koji bi svojim kvalitetom mogli da posatnu dio reprezentacije. Reprezentaciju očekuju tri ključne utakmice za plasman na Svjetsko prvenstvo u Brazilu, tako da se moramo osloniti na provjerene snage", zaključio je Brnović.

Osmo crnogorsko fudbalsko prvenstvo počeće u subotu.

Aktuelni šampion je ekipa Sutjeske, po dva puta titulu su osvajali Budućnost i Mogren, dok su po jednom trijumfovali Zeta i Rudar.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније