Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

14. 08. 2013. 23:25 >> 23:44

PRIJATELJSKI MEČEVI

Ibrin Šou, pobjeda Engleza, Dudu spasio Hrvate

Mnogo uzbuđenja viđeno je širom Evrope na prijateljskim mečevima. Englezi i Šveđani su slavili protiv komšija, Argentini je pripao derbi sa Italijom, kiša golova bila je u Sarajevu, Hrvati su se iščupali protiv autsajdera....

Naš rival u kvalifikacijama Engleska, je u ostvrskom derbiju pobijedila Škotsku 3:2.

Blistao je dvostruki strijelac Volkot, a u listu strijelaca se upisao i napdač Noriča Riki Lambert. Pogotke za goste dali su Morison i Miler.

Argentina je pobijedila Italiju sa 2:1 u klasiku svjetskog fudbala. Iguain je doveo gaučose u vošstvo, Banjega je duplirao prednost, a Insinje je samo uspio da ublaži poraz “azura“.

U duelu sa amaterima iz Lihtenštajna, Hrvatske je tek u finišu meča uspjela da se sapsi bruke - 3:2 za Hrvate. Čovjek odluke bio je Eduardo da Silva.

Naturalizovani Brazilac je donio prednost u 21. minutu meča, ali je samo 10 minuta kasnije Lihtejnštajn stigao do izjednačenja golom Kristena - 1:1.

Novo vođstvo Hrvatima je donio Rebić u 69. minutu.  Ali, uporni domaćin je preko Polverina  ponovo vratio stvari u egal - 2:2.

Veliku senzaciju spriječio je sjajni Eduardo, koji u 87. minutu postigao svoj drugi gol, za konačnih 3:2 za “vatrene“.

U skandinavskom derbiju između Švedske i Norveške, svoj šou imao je Zlatana Ibrahimović, koji je sa tri gola donio pobjeu svom timu – 4:2. As PSŽ-a je već do 28. minuta dao dva gola, ali su gosti preko Abdelauea i Johansona poravnali do poluvremena.

Međutim i u drugom poluvremenu Ibrahimović nastavlja svoj šou, i golom u 53 minutu. donosi novu prednost svojoj reprezentaciji.

Konačan rezultat i zasluženu pobjedu doneo je Svenson u 75. minutu meča.

Švajcaraska je savladala Brazil sa 1:0 i to na bizaran način - loptu je u sopstvenu mrežu poslao desni bek Barselone Dani Alveš.

Het-trik je viđen i u Sarajevu u susretu Bosne i Amerike u režiji Žozia Altidora, a puleni Jirgena Klinsmana su slavili sa 4:3.

Za goste se upisao i Johanson. Domaći su vodili sa 2:0 (Džeko i Ibišević), ali kada se razgoropadio Altidor nije im bilo pomoći. Džeko je u posljednjem minutu smanjio na 4:3, ali nije bilo vremena za nešto više.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније