Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Mina [ Objavio: O.Z. ]

06. 05. 2019. 14:20 >> 14:19
3

UEFA TAKMIČENJA

Pet klubova dobilo licence, Budućnost odbijena

Fudbalski klubovi Sutjeska, Titograd, Grbalj, Zeta i Lovćen dobili su licence za takmičenja u organizaciji UEFA, saopšteno je iz Fudbalskog saveza Crne Gore (FSCG).

Komisija za licenciranje klubova FSCG razmatrala je dokaze o ispunjenosti kriterijuma za klubove koji su se prijavili za postupak licenciranja za takmičenja u organizaciji UEFA za sezonu 2019/20.

"Komisija je razmatrala dostavljenu dokumentaciju i dokaze za svih pet kriterijuma – sportski, infrastrukturni, personalno-administrativni, pravni i finansijski, na osnovu izvještaja eksperata za svaki od kriterijuma pojedinačno", kaže se u saopštenju.

Konstatovano je da je devet klubova apliciralo za UEFA licencu.

Uvidom u dokumentaciju, a na osnovu dokaza o ispunjenosti kriterijuma, Komisija je jednoglasno odlučila da se FK Sutjeska, OFK Titograd, OFK Grbalj, FK Zeta i FK Lovćen izda licenca za takmičenja u organizaciji UEFA.

"Komisija je u prvostepenom postupku odbila zahtjeve FK Budućnost i OFK Petrovac zbog neispunjavanja dijela finansijskih kriterijuma. FK Rudar je odbijen zbog neispunjavanja finansijskih kriterijuma, dok je FK Iskra odbijen zbog neispunjavanja kriterijuma propisanih Pravilnikom o licenciranju", kaže se u saopštenju.

Klubovi koji nisu ispunili propisane kriterijume i koji nisu dobili licence za UEFA takmičenja, kako se navodi, imaju pravo žalbe na odluku prvostepene Komisije.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније