Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Objavio: O.Z. ]

27. 03. 2020. 10:53   >>  10:53 1

MLADI FUDBALER AJAKSA

Nuri izašao iz kome poslije skoro 3 godine

Fudbaler Ajaksa Abdelhak Nuri izašao je iz kome poslije dvije godine i devet mjeseci.

Vezista Kopljanika u komi je bio od jula 2017, pošto je na prijateljskoj utakmici protiv Verdera doživio srčani udar.

Tom prilikom, 22-godišnji Holanđanin je pretrpio i oštećenje mozga, a za sad može da komunicira pomjerajući usta i obrve, piše Sport klub.

"Moramo da se brinemo o njemu kako bi mu bilo dobro. Trudimo se i dajemo sve od sebe", istakao je njegov otac.

Talentovani igrač prošao je kompletnu školu kluba iz Amsterdama i sve holandske mlađe selekcije. Predviđala mu se blistava budućnost, ali zbog cjelokupne situacije njegova karijera je završena.

"Ide nabolje... Api može da sedi u invalidskim kolicima. Jede, podriguje, reaguje... Iako i dalje većinu vremena provodi u krevetu, spava i zavisi od nas. Moguć je i određeni vid komunikacije sa njim tako što podiže obrve. Nekad se i nasmije. Ne može mnogo da izdrži jer je to sada za njega vrhunski sportski napor. Api je svestan gde je. Čini se da mu više prija što je u porodičnom orkuženju nego dok je bio u bolnici. Pred njim se ponašamo kao da nije bolestan. Pričamo sa njim, uključujemo ga u naše razgovore, gledamo fudbal sa njim. Vidimo da mu to prija. Nekad je to previše emocionalno, ali nekad mu se izmamimo i osmeh“, rekao je njegov brat.

Abdelhak Nuri je bio i mladi reprezentativac Holandije, a u sezoni pred nesreću odigrao 15 utakmica za prvi tim Ajaksa, postigavši jedan pogodak.

Sa 17 godina je bio uvršten na Gardijanovu listu 40 najvećih talenata svetskog fudbala. U prvi tim je ušao sa generacijom Van de Beka, De Lihta, De Jonga, Klajverta, Dolberga... Holanđani su ga zvali "Ajaksov Inijesta", a poslije debitantske sezone 2016/17 je planirano da u narednoj sezoni bude jedan od nosilaca igre.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније