Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Beta ]

29. 05. 2020. 16:15   >>  16:11

PREMIJER LIGA

Policija želi neutralni teren za utakmice koje odlučuju o tituli

Britanska policija želi da se odlučujuće utakmice u kojima fudbaleri Liverpula mogu da osvoje šampionsku titulu u Premijer ligi odigraju na neutralnom terenu, kako bi se spriječilo okupljanje navijača ispred stadiona. Policija je prvobitno tražila da se sve utakmice do kraja šampionata, 92, odigraju na neutralnim terenima, ali su se tome usprotivili klubovi, prije svih oni koji se bore za opstanak.

U Premijer ligi se planira da se takmičenje nastavi 17. juna, poslije pauze od 100 dana zbog pandemije korona virusa.

Nastavak takmičenja treba da odobri Vlada.

Kako se navodi, policija se ne protivi utakmicama te srijede 17. juna kada su domaćini Mančester siti i Aston Vila. Policija želi da se gradski derbi između Evertona i Liverpula odigra na neutralnom terenu. Meč treba da se igra na Gudison Parku, a Liverpul će osvojiti titulu ako pobijedi velikog rivala, a drugoplasirani Siti izgubi od Arsenala.

Liverpul ima 25 bodova više od Sitija, devet kola prije kraja.

Ako prvenstvo tada ne bude riješeno, policija želi da se naredna utakmica Liverpula, protiv Kristal Palsa, ne igra na Enfildu.

Mančesterska policija već je odlučila da se treća utakmica Liverpula, protiv Sitija, ne igra na Etihadu. Četvrta utakmica Liverpula protiv Aston Vile planirana je za Enfild.

Takođe, mančesterska policija želi da se na neutralnom terenu igraju utakmice Mančester siti-Njukasl i Mančester junajted-Šefild junajted.

Ni policija Njuksla ne želi da se na Sent Džejms Parku igra utakmica sa Liverpulom, u posljednjem kolu Premijer lige, koje bi moglo da bude na programu 26. jula.

Planovi se analiziraju, ali i zavise od zahtjeva nadležnih za očuvanje javnog zdravlja.

Jedan od neutralnih terena je Vembli u Londonu, na kome nijedan klub nije domaćin.

Samo 200 od 380 utakmica u Premijer ligi svake sezone su pod ugovorom za televizijske prenose u Britaniji, ali preostale utakmice će sada biti uživo emitovan pošto je navijačima zabranjen ulaz na stadion.

Sezona u engleskom fudbalu trebalo bi da se završi 1. avgusta, finalom FA kupa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније