Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Objavio: O.Z.

10. 09. 2020. 10:27 >> 10:27
3

MEČ SA KOSOVOM

Savićević: Tumbaković glavni krivac

Predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević kazao je da je bivši selektor Crne Gore Ljubiša Tumbaković glavni krivac za situaciju pred meč sa Kosovom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo prošle godine.

Podsjetimo, Tumbaković je smijenjen sa mjesta selektora reprezentacije Crne Gore jer nije želio da vodi ekipu na meču protiv Kosova.

Srpski stručnjak je tada rekao je da mu žao što se to desilo, ali i on smatra da nije kriv.

"On je glavni krivac. Znao je da je to problem. Pričali smo 2-3 puta i uvek se svodilo na – ipak sam ja profesionalac i šta da radim. U stilu – poslije tri dana neće da se zna šta je bilo, a ne da si vodio reprezentaciju protiv Kosova. Stalno se završavao razgovor na tome i onda odjednom patriotski čin u minut do dvanaest. Jedini partiota i kada je bilo bombardovanje i sve ostalo je bio Vladan Lukić. Kapa dolje. Prekinuo ugovor sa Mecom i vratio se. Koji sportista je to uradio? Niko od ostalih ne može da se pohvali sa tim", kazao je Savićević u emisiji "Sportlight“ na Sport klubu.

Pored Tumbakovića, na meču protiv Kosova nije bilo ni dvojice fudbalera rođenih u Srbiji koji igraju za Crvenu zvezdu - Filipa Stojkovića i Mirka Ivanića,

Savićević je sa Zvevodm, klubom sa kojim je osvojio Ligu šampiona 1991, održavao lijepe odnose, dolazio je na proslave obilježavanja Barija, ali političke stvari sa dijelom navijača narušavaju sklad.

"Sigurno da nije prijatno sve što se desilo prije skoro godinu dana, prije utakmice sa Kosovom. Mislim da je to čista politika. Ako ženska rukometna reprezentacija igra potiv Kosova to nije problem, ali problem je što Crna Gora igra protiv Kosova. To meni ne može da uđe u glavu. Da Srbija ne igra nijednu utakmicu ni u jednom sportu protiv Kosova, ok. Ali, vidite, Vučić ide i pregovara i vjerovatno da to mora. Mi smo postali nezavisna država. Tamo smo gdje smo – u UEFA i FIFA i moramo da igramo. Izvukli smo ih u grupi i morali smo da igramo tu utakmicu. Niko nas ništa nije pitao. Žao mi je što je to dostiglo taj nivo, ali evidentno sa tim porukama prema igračima i sa Terzićem na čelu cijele te kolone… Šta da radim? Ne osjećam se krivim. Znam da sam u pravu što se toga tiče i da nisam rekao nikakvu laž. Istina je na mojoj strani, a da li je oni prihvataju ili ne, to je njihov problem", kazao je Savićević.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније