Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Beta ]

30. 06. 2021. 22:09 >> 22:09

TROGODIŠNJI UGOVOR

Benites novi trener Evertona

Fudbalski klub Everton saopštio je danas da je Španac Rafael Benites novi trener tog premijerligaša.

Ovaj 61-godišnji trener je potpisao trogodišnji ugovor sa novim klubom i naslijediće Karla Anćelotija koji se ranije ovog mjeseca vratio u Real Madrid.

"Oduševljen sam što sam se pridružio Evertonu. Tokom pregovora bio sam veoma impresioniran ambicijom koju su pokazali predstavnici kluba i njihovom željom da donesu uspjeh ovom klubu. Odlučan sam da pomognem klubu da ostvari svoje ambicije", rekao je Benites.

Everton će biti četvrti engleski klub koji će Benites predvoditi sa klupe, poslije Liverpula, Čelsija i Njukasla, a ponovo radi nakon što je u januaru napustio kineski Dalijan iz porodičnih razloga tokom pandemije korona virusa.

Imenovanje Benitesa za trenera Evertona izazvalo je dosta kontroverzi obzirom na njegove bliske veze sa gradskim rivalom Liverpulom koji je vodio od 2004. do 2010. godine i sa kojim je osvojio Ligu šampiona 2005. godine.

Benites je iskusan trener koji je vodio i klubove poput Real Madrida, Napolija, Intera i Valensije.

Naročito je bio popularan u Njukaslu sa kojim je 2016. godine ispao iz Premijer lige, ali je ostao i sljedeće godine vratio taj klub u elitni rang. Taj klub je napustio u junu 2019. godine kada se preselio u Kinu.

Benites sada preuzima klub koji je prošle sezone završio kao deseti u Premijer ligi i nije osvojio trofej od FA kupa 1995. godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније