Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

B.B. [ Mina ]

17. 06. 2022. 12:47 >> 12:45

SVJETSKO PRVENSTVO U FUDBALU

Mundijal 2026. u tri države, 16 gradova i sa 48 učesnika

Svjetsko fudbalsko prvenstvo 2026. godine, prvo u istoriji koje će biti održano u tri države u ulozi domaćina i sa 48 učesnika, igraće se u 16 gradova u Sjedinjenim Američkim Državama, Kanadi i Meksiku.

Na svečanosti u "Rokfeler centru" u Njujorku saopšteno je da će se Mundijal igrati u 11 američkih gradova (Atlanta, Boston, Dalas, Kanzas Siti, Los Anđeles, Majami, Hjuston, Njujork/Nju Džersi, Filadeflija, San Francisko, Sijetl).

Domaćini će biti dva kanadska grada (Toronto, Vankuver) i tri meksička (Gvadalahara, Meksiko Siti i Monterej).

U konkurenciji su bili i Sinsinati, Denver, Edmonton, Nešvil, Orlando, Vašington i Baltimor.

Većina stadiona ima kapacitet veći od 60 hiljada mjesta, najmanji je u Torontu koji trenutno prima 30 hiljada gledalaca, a nakon rekonstrukcije imaće 45 hiljada mjesta. Najveći je stadion Asteka u Meksiko Sitiju sa 87.523 mJesta.

Agencije prenose da će se odluka gdje će se igrati finale donijeti naknadno.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније