Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Л.В.

09. 01. 2023. 16:52 >> 18:30

NAJBOLjI VELŠKI FUDBALER SVIH VREMENA

Garet Bejl objavio da ide u penziju: Ostvario sam san da igram sport koji volim

Geret Bejl, fudbaler Los Anđelesa i velški reprezentativac objavio je danas da je završio svoju profesionalnu fudbalsku karijeru, kako reprezentativnu tako i klupsku.

On je na svom Tviter profilu obrazložio svoju odluku.

"Nakon pažljivog razmišljanja, objavljujem da se povlačim iz klupskog i međunarodnog fudbala. Osjećam se navjerovatno srećnim jer sam ostvario san da igram sport koji volim, a on mi je dao jedan od najboljih trenutaka u životu. Vrh vrhova nakon 17 godina će biti nemoguće ponoviti bez obzira na moje naredno poglavlje u u mom životu. Od mog prvog dodira s loptom u Sautemptonu do posljednjeg u MLS-u i svega između oblikovao sam klupsku karijeru s nevjerovatnim ponosom i zadovoljstvom"", napisao je Bejl.

On je upravo počeo karijeru u akademiji Sautemptona, odakle je nakon dvije godine potpisao za Totenhem.

U početku je igrao lijevog beka, ali brzo je prebačen na krilo, a kasnije čak i krilnog napadača, dok je u Velsu igrao klasičnog all round igrača.

Nakon šest godina u Totenhemu, prelazi u Real Madrid sa kojim je osvojio sve što se moglo osvojiti u klupskom fudbalu.

Pet titula Lige šampiona, gdje je znao da da pečat sjajnim golovima u finalima, tri titule prvaka Španije, tri UEFA super kupa, tri tutle klupskog prvaka svijeta.

Osam godina je nosio dres "kraljevskog kluba", ali je zadnjih godina bio u nemilosti uprave i trenera, gdje se na kraju i sam inatio i nije htio da raskine ugovor.

U karijeri je odigrao 554 meča, dao 186 golova i podijelio 138 asistenicja.

Zadnju godinu je proveo u Los Anđelesu, gdje je upravo u finalu odlučio pobjednika i donio titulu MLS kupa.

Dres reprezentacije "zmajeva" je oblačio 111 puta a dao je 41 gol.

Ono što nisu mogli njegovi prethodnici, Raš, Tošak, Gigs, on je uspio i poveo je Vels na najveću svjetsku smotru, a na Evropskom prvenstvu 2016 nosio je Vels do polufinala.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније