Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Л.В.

18. 02. 2023. 18:33 >> 18:27

BUNDESLIGA

Menhengladbah srušio Bajern i dodatno otvorio prvenstvo

Fudbaleri Borusije Menhengladbah pobijedili su danas na svom terenu minhenski Bajern sa 3:2, u utakmici 21. kola njemačke Bundeslige i tako učinili borbu za titulom još zanimljivijom.

Utakmica nije dobro počela za Bajern pošto je Dajo Upamekano već u devetom minutu dobio crveni karton, a četiri minuta kasnije Menhengladbah je poveo golom Larsa Štindla.

Ipak, Bajern je u 35. minutu stigao do izjednačenja preko Erika Maksima Čupo-Motinga i rezultatom 1:1 se otišlo na odmor.

Menhengladbah je u nastavku stigao do pobjede golovima Jonasa Hofmana u 55. i Markusa Turama u 84. minutu. Bajern je do kraja uspio samo da ublaži poraz golom Matisa Tela u 93. minutu.

Bajern je doživeo drugi poraz u sezoni i prvi je na tabeli sa 43 boda, odnosno ima samo bod više od Union Berlina koji će sjutra odigrati svoj meč 21. kola. Mehnegladbah je, poslije osme pobjede u šampionatu, osmi na tabeli sa 29 bodova.

Fudbaleri Frajburga su u gostima slavili protiv Bohuma sa 2:0, a strijelci su bili Mihail Gregorič u 39. i Lukas Huler u 51. minutu. Frajburg je četvrti tim lige sa 40 bodova, dok je Bohum na 16. poziciji sa 19 bodova.

Pobjedu na gostujućem terenu upisao je i Lajpcig koji je sa 3:0 bio bolji od Volfsburga golovima Emila Forsberga u 14, Konrada Lajmera u 85. i Dominika Soboslaja u 92. minutu. Lajpcig je i dalje peti na tabeli i ima 39 bodova, dok je Volfsburg sedmi sa devet bodova manje.

Fudbaleri Štutgarta su na svom terenu pobijedili Keln sa 3:0. Strijelci za pobjednički tim bili su Žil Diaš u devetom minutu, Borna Sosa u 59. i Tangi Kulibali u 74. minutu. Poslije četvrte pobjede u sezoni, Štutgart je 14. na tabeli sa 19 bodova, dok je Keln i dalje 11. sa 26 bodova.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније