Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

L.V.

06. 01. 2024. 13:55 >> 13:56
1
Čitaj mi:

CRNOGORSKI TRENER U MOSTARU

Petrović: Čim sam dobio ponudu Zrinjskog rekao sam da pristajem

Crnogorski proslavljeni fudbaler i trener Željko Petrović od juče je i zvanično postao trener Zrinjskog.

On je na toj poziciji zamijenio Krunislava Rendulića koji je, i pored toga što je ispisao istoriju mostarskog kluba i klupskog fudbala Bosne i Hercegovine generalno plasmanom u grupnu fazu Lige konferencija, dobio otkaz zbog lošijih izdanja u Premije ligi BiH, gdje je banjalučki Borac ostvario osjetljivu prednost u šampionskoj trci.

Petrović je danas na predstavljanju rekao da je ponosan što je trener Zrinjskog.

"Kao igrač morao sam mnogo da trčim, ali uvek sam se izvlačio na znanje i borbenost. Ponosan sam što sam trener u ovakvom klubu koji u regiji ima ogromnu reputaciju. Ovo što je klub napravio iskorak prošle godine to je za poštovanje“, kazao je Petrović,

Prisjetio se i kada je Utreht u kojem je radio sezonu ranije kao asistent, ispao od Zrinjskog u drugom kolu kvalifikacija Lige Evrope u sezoni 2019/2020.

"Poznajem neke trenere koji su ovde radili i to su moji prijatelji više godina. Na ovom stadionu sam igrao davno, ali mnogo puta. Zrinjski je počeo, svi znate kako. Došli su do jednog kluba koji se mnogo cijeni. Sjećam se kada sam bio trener Utrehta, bili smo petnaesti, a izborili smo Evropu. Bio sam njihov gost kada ih je Zrinjski izbacio. Rekao sam im tada da treba da ih bude sramota, jer jedan njihov igrač vrijedi kao cijeli tim Zrinjskog. Ne govorim to sa podcijenjivanjem".

Za našeg stručnjaka nije bilo dileme, čim je pozvi iz Mostara stigao, rekao je da pristaje.

"Odmah sam rekao da pristajem. Svi mi radimo za finansije, ali svi ovdje znaju da ja nisam došao da bih zaradio ili da bih sebe nešto napravimo važnim. Od prvog momenta mi je bilo drago i to sam im rekao. Srećan sam što sam došao, ali ne znam zašto. Svaki dan mi je kao da sam potpisao u Premieršipu““, kazao je Petrović.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније