Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

N.R.

04. 02. 2024. 14:58 >> 17:37
1
Čitaj mi:

DEJAN SAVIĆEVIĆ NA PROMOCIJI SELEKTORA

"Nikad se nisam petljao selektorima u posao, neću ni prijatelju Robiju"

Predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore, Dejan Savićević na predstavljanju novog selektora, istakao je da se o Robiju sve manje-više zna, kao i da mu se neće miješati u posao, kao što nije ni njegovim prethodnicima.

"Obećali smo ime selektora krajem januara, zakasnili smo par dana, ali nije problem. Selektora svi znate i bio je naš prvi izbor kada je došlo do rastanka s Miodragom Radulovićem", rekao je Savićević i dodao:

"Bilo je puno ponuda, nisam htio da odlučujem do sjednice Izvršnog odbora i plana, menadžeri su kao i uvijek nudili. U januaru je dosta tih kandidata našlo angažmane, ali prvi i jedini razgovor je bio sa Prosinečkim. Poslije prvog razgovora je Robert izrazio želju da dođe i nakon toga ni sa jedne strane nije bilo uslovljavanja", istakao je Savićević.

Savićević je istakao da će Prosinečki, kao i svi selektori prije njega samostalno donositi odluke, kada je u pitanju igra repezentacije, a da je on tu da mu da neke savjete.

"Biću mu prvi saradnik, pričaću mu moja viđenja, od prvog dana reprezantacije sam tu, bolje poznajem neke igrače, pričaću mu kako ja vidim svakog igrača, ali će on svakako da odluči, ko će da igra, kako će da igra. Nikad se nisam petljao selektorima, evo Radulović je bio posljednji selektor, dosta puta se nisam slagao sa nekim njegovim odlukama, ali je on ipak selektor, na kraju on odgovara za svoje rezultate. Robi ima kao i svi njegovi prethodnici, potpunu autonimiju, ja sam tu da mu dam neki savjet, a njegovo je oće li to sa svojim stručnim štabom primijeniti" kazao je Savićević.

Upitan je Savićević i zašto je Prosinečkom ponuđen ugovor na godinu dana.

"Skratili su se kvalifikacioni ciklusi. Imaće deset utakmica. Ja smatram da kroz deset utakmica i mi možemo da ocijenimo dosta toga, a i selektor. I Radulović je potpisivao ugovor na godinu. Dok bude ovakav sistem takmičenja Uefe, da se sve završava za godinu dana, takvi će kod nas biti i ugovori. Ne želimo da stvaramo pritisak, ali je jednostavno tako. U očekivanjima treba biti realan”, ističe Savićević i zaključuje:

“Pritisak postoji uvijek, jer rezultat zadržava selektora ili ne. Imamo povjerenje u Prosinečkog, da nemamo, ne bi dovodili Prosinečkog.”

Savićević je istakao da će Prosinečki prisustvovati otvaranju proljećnjeg dijela sezone domaćeg fudbala, utakmici Budućnosti i Dečića koja je zakazana za 17. februar.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније