Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Beta ]

25. 04. 2024. 12:55 >> 12:56
Čitaj mi:

njemačka

Džonatan Ta želi još trofeja ove sezone

Fudbaler Bajera iz Leverkuzena Džonatan Ta rekao je da će ekipa pokušati da osvoji još dva trofeja ove sezone, nakon što je prvi put u istoriji postala šampion Bundeslige.

Bajer bi mogao ove sezone da osvoji triplu krunu, pošto igra u polufinalu Lige Evropa i u finalu Kupa Nemačke.

"Ovaj trofej donio nam je toliko pozitivne energije. Osjećaj osvajanja trofeja, glad je sve veća i zbog toga zadržavamo visok nivo igre. Jedan trofej je lijepa stvar, ali imamo još toga da ostvarimo i zbog toga nastavljamo da se borimo", rekao je Ta.

Leverkuzen nema poraz ove sezone u Bundesligi i pokušaće da postane jedina ekipa kojoj je to uspjelo u istoriji takmičenja. Do kraja sezone ostalo je još četiri kola, a Bajer je ove sezone primio 20 golova u 30 utakmica u ligi.

"To nam znači jer to niko do sada nije uradio. Borimo se iako smo već osvojili titulu. Ali to je sada naš izazov za koji igramo i zbog toga želimo da zadržimo zamajac i nastavimo da pobjeđujemo", rekao je Ta.

Ta je u Bajeru od 2015. godine i drugi je po stažu u ekipi. On je rekao da su se za to vrijeme očekivanja kluba promijenila i da je trener Ćabi Alonso unio takmičarski mentalitet, čak i na treningu i jak timski duh.

"On očekuje da pobjedimo u svakoj utakmici, bez obzira protiv koga igramo. On nikada nije uplašen. On uvijek želi pobjedu i tako razmišlja", dodao je Ta.

Trener koji je osvojio Ligu šampiona i Svjetsko prvenstvo može mnogo da pomogne igračima, a video snimci sa treninga, na kome se vidi kako Alonso učestvuje, često se dijele na društvenim mrežama.

"On može da ti pokaže šta želi da vidi od tebe i zapravo ponekad je zaista impresivno koliko je i dalje dobar. Ne želim da oduzimam od njegovog taktičkog razumijevanja ili objašnjavanja ekipi na tabli ili takvim stvarima, pošto je on dobar i u tome, on je naravno Ćabi Alonso. On je bio veliki igrač, osvojio je sve. Ako vam nešto objasni i onda vam pokaže, to je drugačije od trenera koji nikada nije igrao u klubu", rekao je Ta.

Bajer će sezonu završiti finalom Kupa protiv Kajzerslauterna 25. maja u Berlinu. Ta utakmica je tri dana poslije finala Lige Evropa.

Bajer će u polufinalu Lige Evropa igrati protiv Rome. Prva utakmica igra se 2. maja u Rimu, a revanš je sedam dana kasnije u Nemačkoj.

U drugom polufinalu igraju Atalanta - Olimpik Marsej.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније