Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

N. N.

28. 04. 2024. 16:58 >> 16:58

PREMIJER LIGA

Arsenalu derbi sjevernog Londona, Siti pod pritiskom kod „davljenika”

Liverpul je ispao iz trke, Arsenal je ostao jedina prijetnja po tron Mančester sitija i riješen je da gura šampiona do krajnjih granica. Ako je neko i sumnjao da će tim Mikela Artete biti „živ” do posljednjeg kola više nema tu dilemu, jer su „tobdžije” u derbiju sjevernog Londona savladale Totenhem u gostima 3:2.

Gosti su poveli u 15. minutu autogolom Pjer-Emila Hojbjerga nakon kornera Bukaja Sake. Miki van de Ven je u 22. minutu „zapalio” atmosferu na stadionu, jer je savladao Davida Raju, ali je pogodak poništen zbog ofsajda.

U 27. minutu je bilo 0:2 - igrači Totenhema su tražili penal, a Saka iz sjajne kontre savladao Guljelma Vikarija.

Činilo se da je pitanje pobjednika riješeno u 38. minutu, kada je Kai Haverc glavom pogodio sa dva metra nakon sjajnog kornera Deklana Rajsa, iako je u petercu bilo čak osam igrača Sparsa!

Bio je to 16. gol Arsenala poslije udaraca iz ugla ove takmičarske godine, što je posljednji put uspio VBA Tonija Pjulisa u sezoni 2016/2017.

Zanimljivo je da su gosti u 1. poluvremenu šutnuli dva puta, a dali čak tri gola, dok je Totenhemu uzaludno bilo što je imao posjed lopte 71 odsto, tri šuta u okvir gola i pogođenu stativu.

Nije, ipak, bio kraj. Raja je u 64. nonšalantno pokušao da doda loptu Tomasu Partiju, ali je praktično asistirao Kristijanu Romeru, koji je smanjio na 1:3.

„Tobdžije” su novi poklon Sparsima dale u 84. minutu, kada je Rajs u želji da odbije loptu udario Bena Dejvisa, a sudija Majkl Oliver poslije pregleda snimka pokazao na bijelu tačku. Siguran realizator bio je Heung-Min Son.

Totenhem je do kraja pokušao da izvuče bod, koji bi mu mnogo značio u borbi sa Aston Vilom za 4. mjesto i plasman u Ligu šampiona, ali nije uspio.

Arsenal na tri kola do kraja ima 80 bodova, četiri više od Sitija, ali tim Pepa Gvardiole ima da odigra još pet utakmica. Prva je već od 17.30 časova, kada će gostovati ekipi koja je tik iznad crte za opstanak, Notingem forestu.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније