Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

D.B.

01. 05. 2024. 11:46 >> 11:53
Čitaj mi:

rekord luke modrića

Pao rekord, Luka Modrić prestigao Puškaša

Luka Modrić oborio rekord star 60 godina. Naime, hrvatski reprezentativac je na meču sa Bajernom, sa 38 godina i 229 dana postao najstariji igrač koji je nastupio za "kraljevski klub" na utakmici Lige šampiona, (prije toga Kupa evropskih prvaka).

Rekord je do sada držao legendarni Ferenc Puškaš koji je u 1965, takođe u remiju 2:2 na gostovanju škotskom Kilmarnoku, igrao sa sa 38 godina i 229 dana.

Modrić je protiv Bajerna upisao 126. nastup u Ligi šampiona, po čemu zauzima 16. mjesto u istoriji Lige šampiona. Prvi ispred njega je Đerar Pike sa 128 nastupa, tako da bi ga Modrić mogao sustići ako Real prođe u finale.

Luka Modrić je 118. put nastupio za Real u ovom takmičenju, prije toga je imao ukupno osam mečeva za Totenhem i Dinamo, a u istoriji kluba ispred njega su po broju nastupa u Ligi šampiona samo Serhio Ramos (129), Raul (130), Karim Benzema (133) i Iker Kasiljas (150).

Hrvatskiom reprezentativcu  sinoć je to bio 17. nastup u polufinalu Lige šampiona. U istoriji takmičenja, više nastupa od njega u ovoj fazi imaju samo Benzema (18), Kros (19) i Kristijano Ronaldo (21).

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније