Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

N. N.

05. 05. 2024. 15:03 >> 15:03
Čitaj mi:

SEZONA DOMINACIJE

PSV 25. put prvak Holandije

Formalnost je riješena, PSV je 25. put prvak Holandije. "Filipsovci" su danas savladali Spartu iz Roterdama 4:2 i dva kola prije kraja stekli nedostižnih 12 bodova prednosti nad Fejnordom, koji ima meč manje.

Velikan iz Ajndhovena je imao fenomenalnu sezonu u Erediviziji, jer je na prvih 17 utakmica upisao sve pobjede.

Prvi put je izgubio bodove 21. januara u 18. kolu, kada je remizirao sa Utrehtom (1:1), isti rezultat je bio i u 20. protiv Ajaksa u Amsterdamu, a na "Filips stadionu" mu je odolio samo Fejnord (2:2).

Jedini poraz je doživio na gostovanju NEC-u (3:1), ali tada je pitanje prvaka praktično bilo riješeno.

PSV je dao čak 107 golova na 32 utakmice u šampionatu, tj. prosječno 3,34 po utakmici, a primio je svega 19. U oba ta parametra je ubjedljivo najbolji u ligi.

Zanimljivo, više puta je mreže tresao na gostovanjima - 56 naspram 51.

Tim Petera Boša je prošao i u osminu finala u grupi sa Arsenalom, Seviljom i Lansom, a u osmini finala je ispao od Borusije nakon 1:1 u Ajndhovenu i 2:0 u Dortmundu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније