Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

N. N.

05. 05. 2024. 18:50 >> 18:53

NA UTAKMICI RASING - ELĆE

Igrač isključen jer je zahtijevao da se prekine meč zbog infarkta navijača

Nesvakidašnja situacija u Španiji - kapiten Rasing Santandera Injigo Sains-Masa isključen je jer je od delegata tražio da se utakmica prekine, kako bi se pružila pomoć navijaču koji je doživio srčani udar.

Sve se dogodilo u sudijskoj nadoknadi na utakmici sa Elćeom na "Sardineru", kada je Sains-Masa, koji je zamijenjen na poluvremenu, dotrčao do delegata Huana Kantera. Pokazivao mu je ka tribinama, gdje se 58-godišnji navijač "verdiblankosa" borio za život, jer je doživio dva srčana udara.

Navijaču je u pomoć pritekao i klupski doktor Hose Fernandes Divar, koji mu je spasao život jer mu je upotrebom defibrilatora vratio srčani ritam.

Sudija Gonsales Esteban očigledno nije shvatio šta se dešava, već je došao do Sains-Mase i pokazao mu crveni karton.

Klub iz Kantabrije će se žaliti na ovu odluku, jer sudije moraju da poštuju protokol i prekinu utakmicu kada je život bilo kog navijača ugrožen.

Arbitar je u izvještaju naveo zbog čega je pokazao crveni karton.

"U 90. minutu, igrač sa brojem 6 Injigo Sains-Masa Serna je isključen jer je ustao sa klupu, napustio restriktivni prostor i zamolio četvrtog sudiju da domah prekine meč zbog medicinskog slučaja na tribinama. Kada je utakmica prekinuta, i dalje je stajao van restriktivnog prostora i nije slušao šta mu se govori", piše u izvještaju sudije.

Slično je napisao i delegat, ali trener Rasinga Hose Alberto ima potpuno drugačije viđenje situacije.

"Injigo je bio zabrinut zbog onoga što se dešavalo na tribinama, a niko od nas nije shvatio zašto sudija nije prekinuo meč u slučaju ekstremno zabrinjavajućeg događaja. Ovo je apsurdno. Najvažniji je nečiji život, a ne fudbal", istakao je Alberto na pres konfereciji.

Srećom, navijač koji je doživio dva srčana udara na stadionu se oporavlja u bolnici i van je životne opasnosti, a Rasing je pobjedom 3:1 preoteo Elćeu 6. mjesto, posljednje koje vodi u baraž za La Ligu.

Možda je sudija mislio da kapiten domaćih želi da zadrži vrijeme, jer je u tom trenutku rezultat bio 2:1.

Oba tima su završila Segundu sa po 58 bodova, ali je Rasing zahvaljujući boljem međusobnom skoru šesti, jer je prvi meč završen remijem (1:1).

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније