Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

N. N.

06. 05. 2024. 12:25 >> 14:44
Čitaj mi:

„SOKOLI” SA SVIH MERIDIJANA

Krstović opet trese mreže, Vešović i Janković dominirali protiv Grofa

Drugu sedmicu zaredom junak među fudbalerima Crne Gore je Nikola Krstović, koji je na drugoj uzastopnoj utakmici u Seriji A dao gol.

Napadač Lećea je u 84. minutu izbjegao ofsajd zamku i sa metar rutinski pogodio mrežu za remi Lećea na gostovanju Kaljariju (1:1).

"Đalorosi" su 13. na tabeli sa 37 bodova i čini se da u preostala tri kola ne može da im izmakne opstanak.

I drugi crnogorski internacionalac u Seriji A, Adam Marušić, odigrao je 90 minuta u remiju sa Moncom (2:2), nakon kojeg su "nebeskoplavi" bili na 15-minutnom "brifingu" sa navijačima.

Lacio na tri kola do kraja ima 56 bodova, četiri manje od petoplasirane Rome, koja je u zoni Lige šampiona. Navijači su se iznervirali zbog propuštene šanse da se priđe eliti, a Marušić je burno reagovao na uvrede sa tribina.

Stefan Savić je ušao u finišu u pobjedi Atletika na gostovanju Majorki (1:0), kojom se tim Dijega Simeonea učvrstio na 4. mjestu La Lige.

Milutin Osmajić je u 29. minutu zamijenio povrijeđenog Emila Risa, ali nije mogao ni da zaprijeti Vest Bromič Albionu, koji je savladao njegov Preston i Čempionšip završio na 5. mjestu, pa će u polufinalu baraža za Premijer ligu igrati sa Sautemptonom.

Matija Šarkić je sezonu u Milvolu završio sa stilom, jer na trećem uzastopnom meču sačuvao "clean sheet", kako to vole da kažu Englezi, a njegov tim slavio 1:0 na gostovanju Svonsiju i preuzeo mu 13. mjesto na tabeli Čempionšipa.

Stevan Jovetić je sa klupe gledao veliku pobjedu svog Olimpijakosa na gostovanju Aston Vili u polufinale Lige konferencija (4:2), a ovog vikenda se nije igrao šampionat Grčke.

FSCB Rista Radunovića večeras, u ulozi novog šampiona, gostuje Univerzitatei u Krajovi, a crnogorski internacionalci neće po dobrom pamtiti duel sa novim prvakom Mađarske, Ferencvarošem - Meldin Drešković i Dušan Lagator su kao štoperski tandem Debrecina bili nemoćni da spriječe ubjedljiv poraz (5:1). Stefan Lončar nije bio u protokolu.

Driton Camaj je igrao 68 minuta i dobio žuti karton, a njegova Kišvarda i zvanično ispala iz OTP lige porazom od Puškaš akademije (4:2). Jedina ekipa koju je mogla da dostigne, Ujpešt Doža, savladala je DVTK čak 7:0 i stekla nedostižnih devet bodova prednosti na dva kola do kraja.

Crnogorski reprezentativac će gotovo sigurno napustiti klub sa kojim je pretprošle sezone bio vicešampion Mađarske, a ugovor ističe i Danijelu Petkoviću, koji je opet sa klupe gledao meč.

Milan Mijatović je sa četiri odbrane sačuvao u igri Železničar iz Pančeva, koji je golom u 90. minutu došao do remija na gostovanju Spartaku u Subotici i ostao u igri za baraž za opstanak u Superligi Srbije.

Lazar Carević i Vukan Savićević su odigrali svih 90 minuta u pobjedi Vojvodine nad Partizanom u Beogradu (3:2), dok je Andrija Radulović u 63. minutu izašao iz igre. Tim Nikšićanina Božidara Bandovića igra izvanredno u proljećnom dijelu šampionata, a u finalu Kupa Srbije će pokušati da prekine niz osvojenih trofeja Crvene zvezde.

Bojica Nikčević je u sjajnoj formi - nakon što je prije 20-ak dana dao gol za pobjedu nad Partizanom u 93. minutu, a potom sa dvije asistencije bio igrač utakmice protiv Mladosti, 24-godišnji napadač rođen u Baru je zatresao mrežu i u trijumfu Čukaričkog nad Napretkom (2:0).

Ruska Premijer liga je kandidovala Igora Vujačića za najboljeg defanzivca u sezoni, a on opet odigrao 90 odličnih minuta u remiju Rubina sa Uralom (1:1).

Karabag se poigravao sa Nefčijem Miodraga-Grofa Božovića (5:0). Marko Vešović je igrao do 75. minuta i upisao asistenciju za 2:0, Marko Janković je tokom čitavog meča nosio igru šampiona.

Sjajan vikend za crnogorske internacionalce u Južnoj Koreji - Marko Tući je asistirao Han-Min Jungu za pobjednički gol Gangvona u 91. minutu na gostovanju Suvonu (2:1), dok je Stefan Mugoša realizovao penal u remiju (2:2) sa Gimčeonom.

Varaždin je iznenadio Hajduk u Splitu (1:0), a Marko Vukčević bio jedan od najboljih igrača meča.

Balkani je savladao ekipu Dukađinija 3:0 i na četiri kola do kraja Superlige Kosova sačuvao dva boda prednost nad Lapijem, a kapiten Edvin Kuč je dao gol za 2:0 u 24. minutu.

Poslije mjesec pauze nastavljeno je prvenstvo Uzbekistana, a Vladimir Jovović odigrao 90 minuta u pobjedi Sogdijane u derbiju sa Andižanom.

Hamarbi je loše počeo sezonu u Alsvenskanu, a treći poraz u posljednja četiri kola doživio je na svom terenu od ekipe iz donjeg dijela tabele, Varnamoa (1:2). Viktor Đukanović je igrao 77 minuta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније