Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

D.B.

08. 05. 2024. 10:11 >> 10:15
Čitaj mi:

edin terzić nakon plasmana u finale lige šampiona

Terzić: Ovo je čista radost i ekstremni ponos

Edin Terzić je postao treći trener koji je odveo žuto-crne u finale Lige šampiona. Prije njega to je pošlo za rukom Otmaru Hicfeldu 1997. i Jirgenu Klopu 2013.

"Ekstremno sam ponosan, a ono od prošle sezone je samo razlog više da se tako osjećam. Vjerovali smo u to. Poslije prolaska dvomeča protiv PSV-a, rekli smo sebi da nas još samo dva dijele od Vemblija. Nadali smo se na kraju prošle sezone da ćemo doživjeti ovakve trenutke. Naši navijači su bili tu i večeras. Svi smo zajedno uspjeli! Ovo je čista radost i ponavljam ekstremni ponos" bio je zsdovoljan 42-godišnji strateg nakon meča.

Bosanski strateg je istakao da trenutno prolaze kroz mnogo emocija. 

"Bilo je veoma emotivno poslije utakmice. Uspjeli smo da vratimo sve što su nam navijači donijeli. Još ništa nemamo u planu, ali noć će biti veoma kratka jer prolazimo kroz mnogo emocija. Svi se zabavljaju, malo mi nedostaje što nisam tamo jer sam na konferenciji za novinare, ali sam siguran da ćemo provesti sjajnu noć. Sada se nadamo da ćemo vratiti ovaj pehar u Dortmund", dodao je Terzić.

Ipak, kaže da su zasluženo došli do finala.

"Da smo ovaj meč igrali još deset puta, ne bismo ga svih deset puta dobili, ali ova dva jesmo i zato smo u finalu. Ne mogu da kažem da je PSŽ igrao sa previše samopouzdanja, ali je uložio mnogo ofanzivne sile da bi nas stigao. Bilo je potrebno mnogo koncentracije i malo sreće da bismo bili ovdje. Skoro da je nadrealno, ali uspjeli smo. Zaslužili smo da dođemo do ovog finala. Uspjeli smo da pobijedimo tim takve snage, i to tako što smo to uradili u obe utakmice".

Humels je postigao gol u revanšu, jedan je od nekoliko najvažnijih u karijeri iskusnog štopera.

"Postigao sam premalo golova u Ligi šampiona u karijeri, samo pet. Sada je najbolje vrijeme da se doda taj broj. Još od drugog meča grupne faze, vjerovali smo da možemo da pobijedimo u svakoj utakmici, ne vidim zašto ne bismo sada pobijedili na Vembliju", samouvjeren je Humels .

Marko Rojs(35) će po završetku sezone napustiti Borusiju poslije 12 godina. 

"Neopisivo. Poslije 11 godina ponovo sam u finalu Lige šampiona sa Borusijom. Usman (Dembele) i Ašraf (Hakimi) davali su ogroman tempo njihovoj igri i mi smo baš patili. Niko sjutra neće pitati kako smo dobili utakmice. Broj šuteva i stativa neće biti važan", izjavio je Rojs.

Finale Lige šampiona biće odigrano na londonskom Vembliju prvog juna, a Dortmund će se u finalu sastati sa boljim iz duela Real Madrid - Bajern (večeras od 21h).

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније