Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

D.B.

17. 05. 2024. 13:17 >> 15:10
Čitaj mi:

odlazi nakon devet godina

Tužan kraj ere: Klop će posljednji "aufiderzen" reći u nedjelju

Jirgen Klop u nedjelju će posljednji put voditi ekipu Liverpula nakon devet godine. A onda palicu predaje Holanđaninu Arneu Slotu.

Klop je stvorio generaciju koja je osvajala skoro sve što se moglo osvojiti i sada je vrijeme za početak novog ciklusa.

Koliko je Njemac ostavio traga u klubu dovoljno govori i način na koji se oprostio od "redsa".

Klop je rekao da nikad neće zaboraviti nijedan dan svoje vladavine na "Enfildu".

"Nije malo biti skoro deceniju na klupi jednog kluba, nikad neću zaboraviti nijedan dan jer sam upoznao dobre ljude u tom klubu", izjavio je trener Liverpula. 

Klop je došao u Liverpul 2015. godine a u nedjelju meč protiv Vulverhemptoma biće mu posljednji na klupi.

Svakako će biti veoma emotivno reči "Aufiderzen" navijačima koji su pomogli tokom jedne dekade da se klub transformiše u jednog giganta i da osvoji sedam velikih trofeja.

"Biti u finalu Lige šampiona tri puta nije mala stvar. Neće biti zapisano u knjizi istorije ali za nas je i to uspjeh. Ne bih bio srećan kada bih rekao da smo mogli više kada nismo. Da li je neko drugi moga bolje ? Vjerovatno. Ja nisam".

Klop je rekao da je bio preplavljen emocijama na oproštajnoj utakmici.

"Ljudi te vole dok ih ne razočaraš. Ja mislim da mi navijače nismo razočarali. Dobio sam pregršt mejlova i pisama u posljednjih nekoliko mjeseci. Trebalo bi mi par godina da odgovorm na sve njih. Zato se unaprijed izvinjavam svima. Poslije nekih pisama sam briznuo u plač čitajuči koliko ovaj klub znači ljudima".

Klop je nakon sjajnog angažmana u Borusiji Dortmund, sa Liverpulom osvojio osam trofeja, uključujući Premijer ligu 2020, kao i Ligu šampiona 2019. godine.

Sa Klopovim odlaskom, istim putem nastavljaju Tijago Alkantara i Žoel Matip koji su potvrdili da će napustiti klub na kraju sezone. 

Španski 33-godišnji fudbaler Alkantara došao je u Liverpul 2020. godine iz Bajerna iz Minhena, odigrao je 98 utakmica i postigao tri gola.

Matip je 32-godišnji njemački fudbaler koji je 2016. godine iz Šalkea prešao u Liverpul, za koji je odigrao 201 utakmicu i postigao 11 golova.

Alkantara i Matip nisu igrali mnogo ove sezone zbog povreda. Matip je u decembru pokidao ligamente kolena, a Alkantara je imao problema sa kukom i mišićem.

"Proveo sam osam divnih godina u Liverpulu. Bio sam dio uzudljive istorije sa sjanim trenerom u zadivljujućem timu, u izuzetnom klubu. Osvojili smo velike titule i imamo najbolje navijače na svijetu", rekao je Matip.

On je osvojio Ligu šampiona 2019. godine i titulu u Premijer ligi godinu dana kasnije, a zajedno sa Alkantarom i FA kup i Liga kup 2022.

Alkantara je rekao da mu je boravak u Liverpulu promijenio život.

"Uvažavanje i zahvalnost, te dvije riječi mi padaju na pamet na dan kada moram da se oprostim od svih vas, crveni", naveo je Alkantara na društvenim mrežama.

"Da li ste nekada vidjeli bolji besplatni transfer od Matipa? On je nevjerovatno zabavan i divan čovek. Ko god ga sada dovede, usrećiće se jer je riječ o svjetskoj klasi i skromnoj osobi”, rekao je danas Jirgen Klop na posljednjoj konferenciji za medije kao trener Liverpula i dodao: 

"Volio bih da ta karijera nije imala toliko povreda. On je jedan od najboljih igrača koje sam vidio u karijeri. Zahvalan sam mu na svemu”, rekao je Klop.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније