Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

19. 08. 2014. 22:41 >> 23:06

KVALIFIKACIJE ZA LŠ

Bilbao odolio u Napulju, bez golova u Istanbulu

Večeras je odigrano prvih pet utakmica posljednje runde kvalifikacija Ligu šampiona. U derbiju večeri Bilbao je izborio odličnih 1:1 na gostovanju Napoliju. Arsenal je u paklu Istanbula odigrao bez golova protiv Bešiktaša, a "Tobdžije" su posljednjih 10 minuta igrale sa igračem manje, pa mogu biti zadovoljne rezultatom. Leverkuzen je blizu prolaska u najelitnije takmičenje, pošto je nakon dva preokreta slavio u Kopenhegenu protiv istoimenog tima 3:2.

Bilbao je čak i vodio u Napulju, ali nije uspio da izdrži i sačuva vođstvo do kraja. Ipak, Baskijci moraju biti i ovim rezultatom prezadovoljni. Španski predstavnik je poveo golom Muniaina u finišu prvog dijela. Izjednačio je Iguain sredinom nastavka i ispostavilo se bilo je to konačnih 1:1.

U Istanbulu, Bešiktaš je stvarao i promašivao prilike, pa više razloga za zadovoljstvo imaju ''Tobžije''.

Demba Ba je bio najveća opasnost po gol Ščešnjija, ali je golman Arsenala uz pomoć odbrane nekako zaustavio Senegalca. Dobru priliku imao je i Sahan i pravo je čudo kako je mreža ''Tobdžija'' ostala netaknuta.

Finiš meča Arsenal je odigrao bez opravdano isključenog Ramzija, ipak ostalo je 0:0.

U Kopenhagenu je viđena goelada, zanimljivo je da su svi golovi postignuti u prvom poluvremenu. Gosti su poveli golom Kislinga u petom miutu, da bi domaći za tri minuta okrenuli rezultat (pogodili Jorgensen i Amartej). Ipak do odmora novi preokret - Belarabi i Son vratili su vođstvo Njemcima, koji su u nastavku sačuvali mrežu i odnijeli vrijednu pobjedu.

Steaua je u finišu meča slomila otpor Ludogoreca (1:0), dok je Malme u nadoknadi vremena prepolovio prednost austrijskog Salcburga koji je na kraju slavio sa 2:1.

Rezultati i strijelci:

Bešiktaš - Arsenal 0:0

Kopenhagen - Leverkuzen 2:3

Jorgensen 9, Amartej 12. - Kisling 5, Belarabi 31, Son 43.

Napoli - Bilbao 1:1

Iguain 68. - Munijain 42.

Salcburg - Malme 2:1

Šimer 16, Sorijano 54. - Forsberg 90.

Steaua - Ludogorec 1:0

Čipčiu 89.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније