Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

25. 03. 2013. 14:49 >> 08:28
6

DUEL SA ENGLESKOM

Brnović: I bez 6 igrača, idemo na pobjedu

Fudbalska reprezentacija Crne Gore zna da se brani, ali će protiv Engleske igrati na pobjedu, poručio je selektor Branko Brnović, uoči sjutrašnje kvalifikacione utakmice.

Brnović je kazao da crnogorski fudbaleri ne potcjenjuju, ali ni ne precjenjuju sjutrašnjeg rivala.

“Znam kvalitet Engleske i šta ona znači u evropskom i svjetskom fudbalu. Cijenim to, ali još više naš kvalitet i zato ćemo igrati na tri boda”, rekao je Brnović, na konferenciji za novinare.

On smatra da se Engleska, više od Crne Gore, plaši za ishod meča.

“Mi smo lideri grupe, ne plašimo se nikoga. Engleska već pravi alibi za eventualni poraz u Podgorici”, rekao je Brnović.

Brnović je komentarišući odsustvo nekoliko igrača Engleske, kazao da on neće moći da računa na čak šestoricu fudbalera.

“Povrijedio se i Milan Jovanović i neće biti u konkurenciji za tim. To je šesti igrač sa spiska koji neće biti u timu za Englesku”, rekao je Brnović.

Prethodno su zbog povreda otkazali Branko Bošković i Nikola Drinčić, protiv Moldavije se povrijedio Filip Kasalica, dok su kartoni spriječili nastup Milorada Pekovića i Sava Pavićevića.

Brnović nije želio da saopšti tim koji će se sjutra suprostaviti Engleskoj, navodeći da ima jednu dilemu.

Kapiten Mirko Vučinić kazao je da Crna Gora poštuje Englesku, ali se  ne boji.

Pobjeda u Moldaviji, kaže Vučinić, ulila je dodatno samopouzdanje crnogorskim fudbalerima, posebno zbog činjenice da su do nje došli sa deset igrača.

“Svaku utakmicu koju igram, želim da dobijem. To važi i za sjutrašnju protiv Engleske. Mi protiv Engleske ne možemo mnogo da izgubimo, a možemo da dobijemo. Engleska ako izgubi može imati problema, jer će imati pet bodova manje od nas”, rekao je Vučinić.

On je kazao da Engleska ima adekvatne zamjene za odsutne igrače, navodeći da se hendikepom može nazvati samo problemi crnogorske selekcije za povrijeđenim i igračima koji zbog suspenzije ne mogu biti sjutra u timu.

“Nećemo pokušati da isprovociramo Vejna Runija, ali bi volio da ponovo dobije crveni karton. Samo zbog činjenice da bi tada imali igrača više”, rekao je Vučinić.

On je komentarišući navode engleskih medije da se Engleska boji suđenja i lošeg terena, kazao da se već sada pravi alibi za neuspjeh.

“Pobjeda protiv Engleske ne bi bila najveća do sada u karijeri. Najveće bi bile protiv Moldavije u Podgorici i Poljske u gostima. Da bi se pobijedila Engleska nijesu dovoljna samo dva ili tri igrača, potrebno je da svi koji izađu na teren daju maksimum”, zaključio je Vučinić.

Predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević, koji je uoči konferencije za novinare uručio Vučiniću nagradu za crnogorskog fudbalera godine, apelovao je na fer i korektno navijanje.

“Pozivam sve koji budu na stadionu da navijaju fer i korektno. Fudbalski savez je do sada zbog incidenata platio oko 90 hiljada eura”, kazao je Savićević.

Utakmica na stadionu pod Goricom počeće u 21 sat.

(Mina)

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније