Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

27. 03. 2015. 21:51 >> 02:49
20

RUSKI MEDIJI

Mutko:"Sraman događaj u Podgorici"

Ministar sporta Rusije Vitalij Mutko nazvao je incident na stadionu Pod Goricom, u kojem je golman ruske reprezentacije pogođen svijetlećom bakljom u glavu, sramnim događajem.

 Odluka sudije da prekine meč između Crne Gore i Rusije bila je opravdana, i njegov je postupak dosljedan- rekao je za Tass Vitalij Mutko ministar sporta RF.

"U takvim okolnostima, teško je igrati, ali momci, nijesu ustuknuli. Sada je glavno da golman Akinfejev bude dobro. Sudija je bio dosljedan. Upozorio je da će meč biti okončan u slučaju ponavljanja nemira, i to je učinio " - rekao je Mutko.

R-sport prenosi izjavu ministra Mutka da je golman ruske reprezentacije dobio potres mozga, da ima opekotine po vratu i da prima infuziju. Iz kliničkog centra u Podgorici je, pak, saopšteno da su opekotine lakše i da je nalaz skenera glave "uredan".

RIA Novosti ističu da je meč konačno prekinut nakon što su navijači ponovo počeli da bacaju predmete u teren i da koriste pirotehniku. 

Dopisniku R-sporta je rečeno da je vinovnik prvog incidenta identifikovan zahvaljujući nadzornim kamerama.

Ista agencija je izvijestila da su srpski navijači koji su došli da podrže rusku reprezentaciju na prilazu stadionu napadali policiju, nakon čega je došao specijalni odred policije u šljemovima koji je opkolio srpke navijače, a onda ih sproveo do stadiona.

RFS uložio protest UEFA-i

"Fudbalski savez Rusije uručio je zvaničan protest Evropskoj fudbalskoj federaciji (UEFA) nakon završetka utakmice Crna Gora - Rusija", izjavio je predsjednik Ruskog fudbalskog saveza (RFS) Nikolaj Tolstih.

"Povinovali smo se prvoj odluci delegata meča, da se utakmica nastavi, nakon njegovih konsultacija sa UEFA-om, mada je stav našeg saveza bio da je meč završen poslije prvog incidenta", rekao je Tolstih i dodao:

"Ali smo upozorili delegata da ćemo uložiti protest, što smo odmah i učinili poslije utakmice".

Ruski mediji pretpostavljaju da će utakmica biti registrovana službenim rezultatom 3:0 za Rusiju.

Podsjetimo, kvalifikacioni meč Crna Gora – Rusija prekinut je u 1.minutu nakon što je golman Igor Akinfejev pogođen bakljom u glavu. Prekid je trajao oko 35 minuta. Odluku o nastavku meča donio je predsjednik UEFA Mišel Platini. Meč je konačno prekinut u 67. minutu.

 

 

Пратите нас на

Коментари20

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније