Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Iz ugla

Н.Шофранац

07. 04. 2023. 10:07 >> 10:07

NOVI VJETROVI U UEFA

20 fudbalskih mozgova za nove ideje

Aleksandar Čeferin tek je dobio novi mandat a već je rođeno novo tijelo UEFA-e od kojeg se puno očekuje.

Čine ga bivsi asovi i treneri od kojih su mnogi i dalje aktivni, koji će predlagati nova pravila i kalendare da se osvježi vrhunski fudbal, a ti predlozi će se potom pretvarati u "zakonske norme".

Tu je 20 izuzetnih imena, zajedno imaju 30 pehara Lige šampiona. Na čelu je Zvonimir Boban koji opet dobija veliku ulogu poput one koju je imao u FIFA-i na početku ere Infantina.
Italijanski lobi koji podržava Čeferina je veoma jak, ali i balkanski, tako da se ukljucuje i naš Predrag Mijatović u jednom veoma bitnom momentu za UEFA-u. Srešće se tako neposredno sa Bobanom, zajedno su se popeli zagrljeni na podijum u Čileu 1987 kad su kao klinci donijeli ogromnu radost cijeloj Jugoslaviji.

Biće tu i Fabio Kapelo, koji je dugo trenirao Bobana u Milanu, ali i Mijatovića u Realu, a Peđa mu je kasnije bio čak i direktor u tom klubu. Ogromno iskustvo Kapela biće od koristi jer je i dalje veoma inventivan, a tu su i njegovi asovi iz velikog Milana, sada ponajbolji trener svijeta Anćeloti i direktor Milana Maldini. Potom, tu je Murinjo koji se prvi put uključuje u sistem koji je obično kritikovao, pa selektor Engleske Sautgejt, bivši selektor Belgije a sada Portugala Martínez, kao i bivsi asovi Klinsman, Lam, Laudrup, Feler. Tu su i dvije Zlatne lopte Zidan i Figo, veliki drugovi iz galaktičkog Reala, kao i glavni komesar za suđenje Rozeti iz Torina.

Toliko velikih imena koja su pisala istoriju fudbala i čiji su se putevi stotinama puta preplitali, pokazatelj da se UEFA otvara i spremna je za nove ideje i reforme, da drži fudbal daleko od fiks ideja magnata koji bi željeli Super Ligu i zatvoren sistem.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније